Legen advarer: Ikke tiss i dusjen

03/07/2023 18:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alle har sikkert gjort det på et eller annet tidspunkt, men det er faktisk ikke en god idé.

Mange av oss har sikkert prøvd det - tisse i dusjen. Det kan være fristende, spesielt hvis du har det travelt eller bare føler deg litt lat. Men ifølge leger kan denne vanen faktisk være skadelig for deg.

Urogynekolog Dr. Teresa Irwin og bekkenbunnsterapeut Dr. Alicia Jeffrey-Thomas har begge lagt ut advarsler på TikTok om denne vanen, ifølge Ladbible.

Ifølge Dr. Irwin kan tissing i dusjen skape en assosiasjon i hjernen mellom lyden av rennende vann og behovet for å urinere.

"Hver gang du hører lyden av vann, vil blæren din tisse - fordi den er vant til å høre lyden av vann i dusjen," forklarer hun.

Dr. Jeffrey-Thomas understreker at denne vanen kan føre til større konsekvenser på lang sikt.

"Hvis du tisser i dusjen eller slår på kranen eller dusjen og deretter setter deg ned på toalettet for å tisse mens vannet renner, skaper du en forbindelse i hjernen din mellom lyden av rennende vann og behovet for å tisse," sier hun. Dette kan potensielt føre til "lekkasje"-problemer når du hører rennende vann utenfor dusjen.

Hun legger til at kvinner ikke er laget for å tisse stående.

"Bekkenbunnen din slapper ikke ordentlig av, noe som betyr at vi ikke tømmer blæren vår supergodt."

Begge legene anbefaler å prøve å tisse før du slår på dusjen eller vannet, og hvis du får lyst mens du er i dusjen, prøv å ignorere det.

Reaksjonene på denne avsløringen har vært sterke, og mange har forsvart vanen i kommentarfeltet. En skrev:

"Jeg prøver bare å spare vann."

En annen spurte:

– Men hva med alle gangene vi går på do uten innlagt vann? Burde ikke dette gjøre noe for å motvirke jo færre ganger vannet står på?»

En tredje sa:

– Jeg er sjøjente og har tisset mens jeg har svømt hele barndommen, og nå kjenner jeg trangen hver gang jeg rører vann. Jeg kan ikke kvitte meg med det.»

Men uansett har du nå blitt advart.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.