Legen gir tre gode grunner til at du ikke bør tisse i dusjen

09/06/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forskning har vist at mer enn halvparten av oss har denne vanen. Men ifølge en lege er det definitivt ikke en god idé å 'la vannet' under dusjen.

Det anses generelt som en ekkel vane, men forskning har vist at flere mennesker tisser i dusjen enn du kanskje tror. I en undersøkelse fra 2020 ble 1010 briter og amerikanere spurt om dusjvanene deres.

Selv om de fleste ikke ville innrømme det offentlig, sa 68 % av mennene og 56 % av kvinnene at det var normalt for dem å tisse i dusjen.

Undersøkelsen fra QS Supplies avslørte også at mange mennesker er komfortable med ikke bare å tisse i dusjen hjemme, men også på jobb. Faktisk innrømmet hele 32 % av deltakerne dette.

Selv om det helt klart er en ganske vanlig praksis, har en ekspert advart mot det. Hvis du har denne vanen selv, er det lurt å slutte. Legen Dr. Jen Caudle fra USA delte i en TikTok-video tre grunner til å unngå å tisse i dusjen.

"Å tisse i dusjen kan være tilfredsstillende for noen. Det er også et element av tidsbesparelse, ikke sant? Du multitasker og får gjort flere ting på en gang," sier hun i videoen, ifølge Express.

"Og avhengig av hvor lenge du tisser, hvor mye vann du bruker osv, kan det potensielt spare litt vann."

"Men det er også ulemper... La oss snakke om dem. Og forresten, det må sies at mange mennesker innrømmer at de gjør dette."

Hennes tre grunner til å unngå å tisse i dusjen er som følger:

  1. Urin er ikke steril

  2. Det er ikke bra for bekkenbunnsmuskulaturen

  3. Det kan bli en vane

"Nummer én er at urin ikke er steril," sa hun.

"I den teoretiske verden, hvis du tisser på et sår eller et åpent sår, kan det potensielt bli infisert. Sannsynligheten er nok veldig lav, men den finnes.

"Det er heller ikke bra for bekkenbunnsmuskulaturen, noe som er spesielt viktig for kvinner å være oppmerksomme på. Jeg vil også si at hvis du vil tisse i dusjen, ikke gjør det offentlig.

"Og forresten, hvis du er i dusjen på offentlige steder som et treningsstudio, bruk alltid dusjsko."

"En annen ulempe er at du kan bli vant til å tisse når du hører lyden av rennende vann. Det kan bli en vane. Så det kommer an på hvordan du føler om det."

På denne måten, foreslår Dr. Jen Caudle at det til syvende og sist er opp til den enkelte om de vil tisse i dusjen eller ikke.

Hvis du velger å gjøre det, vær imidlertid klar over at det er ulemper forbundet med det. I verste fall kan du risikere å infisere et sår du for eksempel har på foten.