Legenavslører: Det er derfor du våkner med smerter i denne delen av kroppen

10/06/2024 10:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Årsaken kan være en helt annen enn du kanskje tror.

Hvis du noen gang har våknet opp til en spesielt dårlig hodepine uten å vite hvorfor, kan det være nok til å sette tankene i gang.

Etter å ha gransket febrilsk over Googles resultater, kan du til og med bli mer bekymret enn da du først våknet.

Du tror kanskje det er på grunn av dehydrering og derfor drikker mye vann, eller at du ikke har fått nok søvn og derfor ser frem til en ettermiddagslur.

Men ifølge Michelle, som deler videoer under brukernavnet @livingwellwithdrmichelle, kan det tilskrives noe du ikke engang har tenkt på.

"Hva kan det bety å våkne opp med hodepine?"

"Ofte betyr det at du faktisk sliter med å få nok luft om natten til å puste ordentlig når du sover."

"Når du er våken holder alle musklene i nakken luftveiene, eller røret vi puster gjennom, åpne. Men når du sovner, spesielt når du sover dypt, slapper musklene av."

"Tungen og vevet på baksiden av halsen faller tilbake i luftveiene, og hvis luftveien allerede er liten eller blokkert av vev eller noe, vil det blokkere luftveiene."

"Kroppen din vil gjøre alt den kan for å åpne luftveiene igjen. Så først og fremst kommer du ut av dyp søvn fordi du må aktivere en muskel.

"Du beveger underkjeven fremover, du klemmer tennene sammen fordi det flater ut tungen - alle disse tingene vil åpne opp luftveiene mer. Men det sliter ut musklene, så du våkner med vond kjeve, ømme muskler, hodepine . Alt fordi du bare prøver å puste om natten."

Hun oppfordret deretter folk som konsekvent våkner med hodepine til å oppsøke legen sin slik at de kan se på hva som "som skjer med søvnen din".

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.