Leger utsteder en advarsel til et bredt spekter av mennesker.
Akkurat nå leser andre
Nordmenn elsker å bruke hvitløk i matlagingen.
Det er ikke bare en uunnværlig smakstilsetning i mange kjøkken, men også kjent for sine mange helsefordeler.
Hvitløk kan blant annet redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, styrke immunforsvaret og forebygge visse former for kreft.
Men til tross for de gunstige egenskapene, finnes det en gruppe mennesker som bør unngå det – for helsens skyld.
Dette rapporteres av Sanook.com.
Les også
Ifølge den vietnamesiske legen Ha Hai Nam kan hvitløk være en naturlig medisin med positive effekter på hjertet, vekttap og forebygging av hjerneslag.
Men legen understreker også at det ikke er uten risiko
Hvitløk kan ha motsatt effekt hvis det ikke konsumeres i moderate mengder – spesielt for personer med spesifikke helsetilstander.
Én gruppe mennesker bør være spesielt forsiktige, og dette gjelder personer som skal opereres eller tar blodfortynnende medisiner.
Hvitløk har en blodfortynnende effekt, som kan forhindre blodpropp, men den øker også risikoen for blødning.
Les også
Hvitløk kan også være problematisk for personer med mage-tarmproblemer, inkludert oppblåsthet eller magesår.
Svovelforbindelsene i hvitløk anses generelt som gunstige, men kan irritere magen og forverre tilstanden, spesielt hvis de spises rå eller i store mengder.
På samme måte kan personer med sure oppstøt oppleve forverrede symptomer. Hvitløk kan redusere muskeltonusen som hindrer magesyre i å bevege seg opp i spiserøret, noe som kan føre til halsbrann og kvalme.