Lei av å stryke? Ekspert avslører 2 måter å få helt glatte klær uten strykejern

22/02/2024 11:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De fleste hater stryking. Her er to metoder for å få glatte klær uten strykejern.

Enkelte plagg er utsatt for å få bretter og bretter som skjorter, linartikler og t-skjorter. For de som ikke har strykejern, kan det være vanskelig å fjerne folder.

Med dette i bakhodet har en vaskeekspert delt en "skånsom" og "effektiv" metode for å fjerne bretter fra klær uten å bruke et strykejern

Det skriver Express.co.uk.

Å stryke klær er en møysommelig oppgave som kan ta timer å fullføre, men det er ikke noe verre enn å delta på et jobbintervju eller et viktig møte med en krøllet skjorte.

Heldigvis trenger ikke huseiere et strykejern for å fjerne bretter fra klærne.

To metoder uten strykejern

Fantastic Service's rengjøringsekspert og veileder Petya Holevich har delt flere effektive metoder som huseiere kan bruke hvis de ikke eier et strykejern eller vil unngå å bruke timer på å stryke klær. Den beste metoden vil selvfølgelig avhenge av typen stoff på plagget og tilgjengelig utstyr.

Bruk damp

"Vaping er en skånsom og effektiv metode for å fjerne rynker, spesielt for delikate stoffer. Det finnes ulike alternativer du kan bruke, for eksempel håndholdte dampbåter eller tøydampere, sier Petya og fortsetter:

"For denne metoden, heng plagget på en henger eller bruk en dampbåtspesifikk henger for å holde den på plass. Hold dampbåten noen få centimeter unna stoffet og flytt den opp og ned slik at dampen kan trenge inn i fibrene og glatte ut rynkene. "For mer effektiv ytelse anbefales det å dampe plagget etter bruk, da dampere fungerer best på lett rynkete klær."

Tørketrommel

Denne metoden fungerer bare for klær som er trygge å tørke i tørketrommelen.

Bare legg rynkete klær i tørketrommelen med en fuktig vaskeklut eller noen isbiter.

Sett tørketrommelen på middels til høy varme i en kort syklus. Varmen og fuktigheten vil skape damp, noe som skal bidra til å glatte ut rynker. Når syklusen er fullført, fjern umiddelbart plagget og heng det opp eller legg det flatt for å forhindre at nye rynker dannes. '

For å spare tid og energi, tørketrommel flere plagg som er laget av et lignende stoff og har lignende pleieinstruksjoner.

Sjekk etikettene

Huseiere bør imidlertid sjekke vaskeanvisningene på plaggene før de bruker noen av disse metodene, da forskjellige stoffer kan kreve spesifikke temperaturer eller forskjellige teknikker for å forhindre skade.

Silke og ull, for eksempel, kan krympe eller bli skadet hvis de settes i tørketrommelen.

Når du lagrer klær, må du sørge for at klærne er hengt opp eller brettet pent for å minimere utseendet på rynker i utgangspunktet.