Lider du av forstoppelse? Spis dette om kvelden og magen vil fungere om morgenen

30/05/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du lider av forstoppelse, er det en enkel måte å hjelpe fordøyelsen på. Det krever bare at du spiser denne ene tingen på kvelden.

Mange opplever regelmessig forstoppelse og vet ofte ikke hvordan de skal håndtere det. Derfor er det mange som enten ignorerer problemet eller tyr til avføringsmidler.

Det er imidlertid verdt å merke seg at avføringsmidler i de fleste tilfeller ikke er nødvendig. På den annen side finnes det en enkel løsning som du kan spise på kvelden før du legger deg.

Du trenger ikke bekymre deg for tidkrevende forberedelser. Det er en liten 'snack' som lett kan inntas for å sikre optimal fordøyelse. Ifølge eksperter kan dette hjelpe magen til å fungere skikkelig over natten.

EatingWell rapporterer at forstoppelse er et utbredt problem. Opptil 16 % av den amerikanske voksne befolkningen lider av forstoppelse, og blant amerikanere over 60 år stiger tallet til 33 %.

Hvis du ofte opplever problemer med avføring, kan det skyldes kostholdet ditt. Måten du spiser på har stor innvirkning på fordøyelsen din.

Som nevnt tidligere er det ikke nødvendig å bruke avføringsmidler eller følge TikTok-rens. Ifølge eksperter kan du bare spise en håndfull kikerter.

Hvorfor kikerter? Kostholdsekspert Isabel Vasquez forklarer at mangel på fiber er en av hovedårsakene til forstoppelse, og kikerter er rike på fiber. Derfor er de egnet for å hjelpe mot forstoppelse.

"Fiberrik mat legger til bulk og vann til avføringen din, noe som hjelper maten å passere raskere gjennom systemet," sier Vasquez, ifølge New York Post.

Hele 95 % av amerikanerne får ikke nok fiber i kosten, og det samme gjelder mange dansker. I tillegg til å øke fiberinntaket, bør du også drikke mye vann.

"Fiber trekker vann inn i avføringen, noe som gjør det lettere å passere. Men uten nok vann kan det føre til ytterligere forstoppelse. Derfor er det viktig å øke væskeinntaket når du spiser mer fiber," advarer Vasquez.

Du kan enkelt steke dine egne kikerter ved å åpne en boks, krydre og steke i ovnen. Riktig tilberedt smaker de godt og er fulle av næringsstoffer og tarmvennlig prebiotika.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.