Liker du å sove på høyre side? Her er grunnen til at du kanskje burde endre posisjon

20/02/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kanskje du burde sove på en annen måte.

Det er trygt å si at mange av oss elsker å sove på siden med bena sammenkrøllet. 

Forskere ser mange fordeler med å sove på siden, men de har noen bekymringer om spesifikt å sove på høyre side. Vi forklarer hva dette handler om.

Noen ganger sovner vi på den ene siden av sengen og våkner på den andre. Vi kontrollerer rett og slett ikke kroppen vår om natten. Noen mennesker elsker å sove på magen, og om morgenen finner de at de sover på ryggen.

Sove på høyre side: Hva er konsekvensene?

Stillingen vi sover i påvirker ikke bare vårt velvære, men også helsen vår. Ifølge forskere fra Onet gir det en stor belastning på hjertet å sove på høyre side. 

Medisinske eksperter forklarer at aorta bøyer seg til venstre, så å sove i denne posisjonen tvinger blodet til å bevege seg fra bunnen og opp, mot tyngdekraften.

Dessuten kan det å sove på høyre side forårsake halsbrann.

Husk at å sove på høyre side betyr at magen presser på bukspyttkjertelen, noe som igjen påvirker bevegelsen av magesyrer mot spiserøret. Å sove i denne posisjonen kan også forårsake fordøyelsesproblemer.

Hvorfor? Fordi en betydelig del av tarmens arbeid gjøres på høyre side av kroppen. Der har vi også ileocecal ventilen som er ansvarlig for å levere avfall fra tynntarmen til tykktarmen.

Og hva med å sove på venstre side?

Å sove på denne måten letter hjertepumpingen og forbedrer sirkulasjonen. Denne stillingen anbefales spesielt for personer som lider av hjertesykdommer og gravide kvinner.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.