Makeupartister avslører: Unngå disse 3 hårvanene og se 10 år yngre ut

13/03/2024 21:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Det kan være verdt et forsøk!

Til tross for dine beste intensjoner, kan visse hårhåndteringsfeil eldre deg med opptil "10 år", ifølge en frisør.

Ikke bruk alle pengene på hudpleie; Det ser ut til at noen enkle justeringer av håret ditt kan barbere 10 år av utseendet ditt.

Vi bruker ofte en formue på å se yngre ut, fra dyre kremer til vanlig bruk av solbeskyttelse. Det kan imidlertid vise seg at nøkkelen til et yngre utseende ligger i håret ditt.

Vurderer du pannelugg?

Valget av klipp, farge og stil på håret ditt kan spille en stor rolle for å skape et yngre utseende, mens enkelte frisyrer kan ha motsatt effekt.

Dana Tate, en makeupartist og bryllupsstylist, deler ofte tips og triks på nettet, og i et TikTok-innlegg rådet hun folk til å "slutte å gjøre disse tingene med håret ditt for å se yngre ut," og påpekte at disse feilene kan gjøre deg "10 år eldre".

Først og fremst frarådet Dana «veldig kort pannelugg». Selv om du kanskje tror at det gir et yngre inntrykk, kan det faktisk virke motsatt. 

VS Sassoon-stylist, Rob Reeves, forklarte: "Du kan bli fristet til å velge en tung, dristig pannelugg for å dekke over rynker, men en tett pannelugg kan gjøre ansiktet ditt mindre åpent og få øynene til å se mindre ut. Det fremhever også små linjer. En lett, lang pannelugg er mye mer kledelig og allsidig."

Unngå dette hårproduktet

Selv om mange bruker hårspray for å holde frisyren på plass, hevdet Dana at den også «får deg til å se eldre ut», i tillegg til å skape «hjelmhode».

Dana gikk ikke i detalj, men Amanda Von Dem Hagen, en internasjonal pedagog og hudpleieekspert ved Glo Skin Beauty, har tidligere nevnt at hårspray «inneholder alkohol, som kan tørke ut huden din og få den til å se eldre ut».

Det kan ha samme effekt på håret. Det er derfor viktig å ikke bruke for mye. Bruk heller en lett tåke, hold sprayboksen ca. 15 cm fra håret, og ikke spray på samme sted for lenge.

Lyst eller mørkt hår?

Til slutt påpekte Dana at "en hårfarge som er for mørk gjør deg ingen tjenester. Selv om du foretrekker mørkt hår, kan noen lyse striper rundt ansiktet lysne opp utseendet ditt og få deg til å se minst 10 år yngre ut".

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.