Mange er skyldige: Dette skjer hvis du bruker for mye balsam når du vasker håret

01/05/2024 15:19

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en god grunn til å ikke ha for mye balsam i håret når du vasker håret.

For mange mennesker er balsam en fast del av ritualet når man står i dusjen og vasker hår. Du kan føle deg fristet til å bruke mye av produktet med tanke på at det vil fungere enda bedre. Men det har faktisk motsatt effekt. 

Dette er skrevet av mediet Woman.

Overdreven bruk av balsam i håret kan få det til å se fett og livløst ut. Balsam er laget for å hjelpe håret med å beholde fuktighet og glans, men for mye av det gode kan faktisk gjøre mer skade enn nytte.

Mange tror at hvis litt balsam gjør håret mykt og håndterbart, vil en ekstra stor mengde gjøre det enda bedre. Dette er imidlertid ikke tilfelle. For mye balsam kan etterlate et tungt belegg på håret som hindrer andre pleiende behandlinger, som f.eks hårolje, i å trenge ordentlig inn og virke.

Når du bruker balsam er det viktig å tenke på hårtype og lengde på håret. Langt hår trenger for eksempel litt mer balsam enn kort hår, men det er fortsatt viktig å ikke overdrive det. 

Det er også lurt å presse så mye vann ut av håret som mulig før du påfører balsamen, da dette bidrar til å forhindre at balsamen blir fortynnet og ineffektiv.

En god tommelfingerregel er å følge instruksjonene på balsamflasken, da ulike typer balsam krever ulike mengder, og det er også forskjellig hvor lenge de skal sitte i håret.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.