Mange er skyldige i det: Dette skjer hvis du bruker for mye balsam når du vasker håret

24/05/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en god grunn til å ikke ha for mye balsam i håret når du vasker håret.

For mange er balsam en essensiell del av badekaret når man vasker hår. Det kan være en fristelse å bruke balsam i store mengder i troen på at det forbedrer effekten. Dette er imidlertid en misforståelse.

Ifølge Woman media kan for mye balsam faktisk resultere i et fettete og livløst utseende. Balsam er utviklet for å hjelpe håret med å opprettholde fuktighet og glans, men å overdrive det kan gjøre mer skade enn nytte.

Det er en vanlig misforståelse at mer balsam vil gjøre håret mykere og lettere å håndtere. Men i virkeligheten kan en for stor mengde etterlate en tung film på håret som blokkerer effekten av andre pleieprodukter som hårolje.

Når du bruker balsam, bør du ta hensyn til hårtype og hårlengde. Langt hår trenger kanskje litt mer balsam enn kort hår, men det er viktig å ikke bruke for mye.

En annen god praksis er å presse så mye vann ut av håret som mulig før du påfører balsam, noe som forhindrer at balsamen blir for tynn og mister effektivitet.

En praktisk regel er å følge instruksjonene på balsamflasken, da ulike typer balsam trenger ulike mengder og varierende eksponeringstider.