Mange gjør denne tabben når de pusser tennene: Kan få store konsekvenser

28/04/2024 13:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Les videre for å lære mer om hvordan du unngår den klassiske feilen.

Å pusse tennene er en del av alles hverdag. Derfor kommer det som en overraskelse for mange at de sannsynligvis gjør denne feilen etter å ha pusset tennene og hatt munnen full av tannkrem.

For hvis instinktet ditt er å ta tak i vannglasset og skylle det hele bort, er du langt fra alene. Men det viser seg at denne tilsynelatende harmløse rutinen kan være mindre gunstig for tennene dine enn du kanskje tror.

Det melder det tyske mediet CHIP.

Det er fordi tannkremen du nettopp har brukt så forsiktig for å pusse tennene, inneholder fluor – en viktig ingrediens i kampen for sunne tenner.

Fluor har en spesiell evne til å styrke emaljen av tennene og dermed forhindre hulrom. Når du skyller munnen kort tid etter børsting, fjerner du denne viktige beskyttelsen før den i det hele tatt har hatt en sjanse til å fungere optimalt.

Men hva kan gjøres for å unngå dette? Det anbefales at du spytter ut overflødig tannkrem etter å ha pusset tennene, men ikke skyll munnen. På denne måten forblir en rest av fluor på tennene, noe som kan forlenge den beskyttende effekten.

Det kan føles litt rart å ikke skylle munnen etter børsting, spesielt hvis du er vant til å gjøre det. Men denne lille endringen i rutinen din kan gjøre en stor forskjell for tennene dine.

Så neste gang du har pusset tennene og er fristet til å strekke deg etter kranen, tenk deg om to ganger. Å bli vant til denne nye vanen kan ta litt tid, men tennene dine vil takke deg for det i det lange løp.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.