Mange gjør feil som kan ødelegge belegget: Slik får du brillene dine skinnende rene

08/03/2024 19:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Riktig rengjøring er viktig for holdbarheten til glassene.

For brillebrukere er kampen mot skitne briller en daglig utfordring.

Fingeravtrykk, sminke og regndråper kan alle bidra til å gjøre glasset uskarpt, noe som gjør regelmessig rengjøring til et must - ikke bare for synets skyld, men også for å forlenge levetiden til dine dyrebare visuelle hjelpemidler.

Avleiringer og smuss på glassene kan faktisk føre til riper som ødelegger kvaliteten og funksjonaliteten til glassene over tid.

Selv om pussekluter til engangsbriller er en enkel og rask løsning, påpeker eksperter at de ofte kan være utilfredsstillende med tanke på effektivitet og samtidig bidra til unødvendig sløsing. Men fortvil ikke, for en mer bærekraftig og effektiv metode finnes sannsynligvis allerede i hjemmet ditt.

Det skriver Utopia.

For en grundig rengjøring som etterlater brillene dine skinnende rene, anbefales det å bruke en enkel kombinasjon av lunkent vann, mildt vaskemiddel og en ren, lofri klut. Denne metoden er ikke bare egnet for dine hverdagsbriller, men også for solbriller og glass med spesielle belegg.

Hvordan bruke:

Start med å skylle glassene under lunkent vann. Det er viktig at vannet ikke er varmt for å unngå skade på eventuelle belegg.

Påfør deretter en dråpe mildt oppvaskmiddel direkte på både glass, ramme og neseputer. Det er viktig å velge et miljøvennlig vaskemiddel, da mange konvensjonelle vaskemidler inneholder skadelige stoffer.

Etter en skånsom vask skylles såpen av med lunkent vann, deretter "klappes" glassene tørre med et rent bomullshåndkle. Det er viktig å behandle brillene forsiktig for å unngå riper.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.