Mange har det på kjøkkenet: Det kan få orkideene til å blomstre på et blunk

04/04/2024 07:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du har problemer med å få orkideene dine til å blomstre, les videre her.

Orkideer er vakre planter som mange av oss har hjemme.

Noen ganger slutter de å blomstre, og vi vet ikke hvorfor eller hvordan vi skal få dem til å blomstre igjen. Nå viser det seg imidlertid at en stor del av problemet kan være at de ikke får det de trenger for å trives.

Det skriver Magazin Doma.

Lys og temperatur

Hvis du sliter litt med å holde orkideene i live, må du først og fremst sørge for at orkideen din er på et sted som får lys, men ikke direkte sollys.

I de kalde månedene med korte dager kan mangel på lys også være et problem. I disse periodene kan det være nødvendig å bruke en lampe eller lignende, da plantene skal ha mellom 12 og 14 timer lys i døgnet.

I tillegg til lys spiller temperaturen også en viktig faktor når det gjelder orkideenes liv. Temperaturen skal helst ikke falle under 18 grader, og derfor bør du holde orkideene unna vinduer på kalde dager.

Gjødsel

Noe som definitivt ikke bør glemmes er at orkideer trenger gjødsel hver 14. dag, og om vinteren en gang i måneden. Hvis du ikke har gjødslet orkideen din i vintermånedene, er det en god idé å starte nå.

Når det gjelder vanning, må orkideer vannes omtrent hver 10. dag, og de trenger til og med riktig type gjødsel for å blomstre.

Du kan bruke enten flytende gjødsel eller pinner, som sakte frigjør gjødsel, men faktisk kan kaffe også brukes.

Du kan lage en blanding av 100 gram kaffegrut og 1,5 liter vann, la det stå i to dager, og bruk det til å vanne orkideen din.

På denne måten kan du sikre at orkideene dine vil blomstre igjen. 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.