Mange har undret seg: Derfor gjør hunden din det

13/04/2024 23:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Men hva betyr det egentlig?

For utallige familier er hunden ikke bare et kjæledyr, men et ekte familiemedlem som får like mye kjærlighet og oppmerksomhet som ethvert annet medlem.

Det er vanlig for hundeeiere å kommunisere med sine pelskledde venner på samme måte som de ville gjort med mennesker.

Som mange hundeeiere sikkert har lagt merke til, når de stiller spesifikke spørsmål som "Vil du gå ut på tur?", "Vil du ha en godbit?" eller "Hvor er ballen din?", reagerer hundene deres på en veldig spesiell måte.

Disse spesielle setningene ser ut til å utløse en sjarmerende reaksjon der hunden vipper hodet.

Men hva betyr det egentlig?

Forskere har satt seg ned for å finne ut av det.

Det skriver Springer Link.

Et team av forskere fra Ungarn undersøkte reaksjonene til 40 hunder og la merke til hvordan de reagerte når eierne snakket om et leketøy de kjente. Hunder som visste navnet på lekene sine, vippet ofte hodet.

Hvis eierne nevnte leketøyet ved navn, vipper trente hunder hodet 43% av tiden, men hunder som ikke kjente leketøyets navn gjorde det bare 2% av tiden.

Dette kan skyldes at hundens hjerne fungerer litt som menneskers, med to sider som behandler informasjon forskjellig. Så når hunder hører noe kjent, reagerer den ene siden av hjernen mer, noe som får dem til å vippe hodet.

Dette betyr at hunden lytter ekstra godt og prøver å forstå hva folk sier når den vipper på hodet.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.