Mange nordmenn glemmer det: Stjernefrisør forklarer hva du alltid bør gjøre etter å ha vasket håret

05/07/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Husker du å gjøre det?

Mange tørker ikke håret skikkelig etter vask, og det er en feil, mener frisør Cim Mahoney. Cim Mahoney, som er kjendisfrisør og eier av Studio Cim Mahoney, forklarer at hårtørking ikke bare handler om å style håret.

Han konstaterer at føning har fått et dårlig rykte for å tørke ut hår, men det er viktig å tørke håret av helsemessige årsaker.

Hvis du ikke tørker håret etter en dusj, kan hodebunnen forbli fuktig.

Denne fuktigheten kan føre til soppinfeksjoner i hodebunnen. Selv om det kanskje ikke skjer hvis du glemmer det en gang, kan det bli et problem over tid. Derfor anbefaler han at du tørker håret, men på en bestemt måte.

Han sier at du ikke bør bruke hårføner på høyeste innstilling. I stedet bør du skru ned varmen litt slik at hodebunnen ikke blir helt tørr.

Den beste metoden for å tørke hår

Mahoney deler også sin metode for optimal hårtørking. Du bør ikke bruke et håndkle som er for grovt til å tørke håret. Han anbefaler et mikrofiberhåndkle i stedet, som er skånsommere mot håret.

Med dette håndkleet må du presse så mye vann ut av håret som mulig. Etter det må du bruke hårføneren uten nebb.

Mahoney understreker viktigheten av å holde hårføneren i konstant bevegelse, siden en konsentrert varmeflekk kan skade håret: «Hvis du holder det i ro, utvikler du en direkte varmestråle og det skader håret», sier han.

Kilde: Vogue Scandinavia

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.