Mange snakker ikke om dette: Derfor har du problemer med å gå på toalettet når du er på jobb

05/03/2024 07:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er et problem som mange mennesker opplever, men blir sjelden behandlet eller snakket om.

Hvis du er en av dem som føler deg stram om å gå på do når du er på jobb, så er du langt fra alene. Flere lider av toalettkjærlighet eller toalettfobi.

Denne typen angst, som påvirker mange danskere i deres daglige arbeidsliv, kan virke banal for noen, men for de som lider av det, er det en kilde til daglig stress og ubehag.

Toalettkjærlighet dekker en rekke fryktrelaterte følelser når du bruker offentlige toaletter, inkludert frykten for å bli overhørt eller observert, samt frykten for ikke å kunne bruke toalettet når behovet oppstår.

 Det skriver Happiful.

Anxiety Society i Storbritannia, Anxiety UK, har identifisert en rekke symptomer som kan indikere om du lider av toalettkjærlighet. Disse inkluderer frykt og bekymringer om toalettbesøk som påvirker ens daglige liv, bekymring for at andre kan overhøre eller observere en på toalettet, samt en generell angst for å bruke offentlige toaletter.

Disse følelsene kan oppstå fra barndommen eller utvikle seg senere i livet og kan være relatert til andre angsttilstander som irritabel tarmsyndrom, sosial angst eller å være helt alene.

Arbeidsplassen utgjør en spesiell utfordring for de med toalettkjærlighet. Her kan frykten for å måtte sjonglere toalettbesøk med arbeidsoppgaver, møter og pauser føre til en forsterkning av angst. Mange opplever en frykt for å bli overhørt eller sett av kolleger, noe som kan skape ubehag og forsterke ønsket om å fremstå profesjonell til enhver tid.

Men det finnes håp og hjelp for dem som sliter med denne typen angst. Først av alt anbefales det å søke profesjonell hjelp hvis toalettangst begrenser ens evne til å fungere normalt i dagliglivet. I tillegg kan en rekke selvhjelpsteknikker brukes til å håndtere og redusere angst. Pusteteknikker kan bidra til å kontrollere panikkfølelser, mens mentale distraksjoner kan forstyrre engstelige tankespiraler.

Å skrive ned tankene dine kan også gi et nytt perspektiv og bidra til å løse urealistisk frykt.

En dialog med HR-avdelingen kan også være en vei videre. Å åpne opp om angsten din for arbeidsplassen kan være en måte å finne støtte og forståelse på, samt muligens justere arbeidsmiljøet for å gjøre det lettere å håndtere toalettkjærlighet.

Selv om temaet kan virke tabu, er det viktig å huske at toalettkjærlighet er en ekte og anerkjent angsttilstand som rammer mange mennesker. Ved å bryte stillheten og søke hjelp, kan du ta tilbake kontrollen og redusere angsten forbundet med noe så dagligdags som å gå på toalettet på jobben.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.