Matsikkerhetsekspert slår alarm: Her bør du ikke sette melken i kjøleskapet

06/05/2024 18:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En matsikkerhetsekspert slår alarm.

Melk er et fast innslag i mange danske hjem, der den ofte havner i dørlommene på kjøleskapet, som om de var designet for nettopp dette formålet.

Men ifølge mattrygghetsekspert Theresa Keane, som Metro.co.uk snakket med, er dette en vane vi bør bryte hvis vi ønsker å holde melken ferskere lenger.

Hun påpeker at det er en misforståelse å oppbevare melken i kjøleskapsdøren:

"Dette gjelder spesielt hvis kjøleskapet ditt ikke er kjølig nok," sier hun og legger til:

"Hold alltid et øye med hvor kald melken din er å drikke eller ta på. Melkebeholderen må være for kald til å holde. Så kjøp kun den mengden melk du vet du kommer til å bruke relativt raskt. Kjøp lite og ofte".

Det er imidlertid ikke bare oppbevaringen av melken som kan forbedres i de norske kjøleskapene.

Theresa Keane understreker viktigheten av å tenke på hvordan du skal organisere kjøleskapet ditt generelt.

Hun advarer mot å blande rå og spiseklar mat, da bakterier fra råmaten kan forurense maten som er klar til å spises. Rå mat som kjøtt og fisk bør legges på nederste hylle for å unngå krysskontaminering gjennom drypp, og hun legger ikke skjul på at det er best å oppbevare løs mat og grønnsaker i lukkede beholdere i hyller over råvarene til forlenge holdbarheten deres.

Til slutt fraråder hun å overbefolke kjøleskapet, da et overfylt interiør kan hemme luftsirkulasjonen og tvinge kjøleskapet til å jobbe hardere for å holde en lav temperatur.

Her forklarer hun at for mange ting i kjøleskapet vil gjøre det vanskeligere for den kalde luften å sirkulere, og derfor må kjøleskapet bruke mer energi for å holde temperaturen nede.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.