Med dette enkle trikset kan du forynge huden din med 10 år

19/04/2024 15:14

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vil du forbedre huden din? Så les med her.

Mange er kanskje kjent med å se seg selv i speilet og bli konfrontert med hud som de selv ikke er helt fornøyd med. Men ikke bekymre deg, for det finnes en enkel og sunn løsning.

Dette skriver Sosialnytt ifølge Svenska Dagbladet og WebMD.

Løsningen finnes ikke i dyre ansiktsbehandlinger – ta på deg joggeskoene i stedet! Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men ifølge overlege Anders Hansen kan en løpetur eller en sykkeltur to ganger i uken faktisk forynge huden med hele ti år. 

Disse overraskende dataene kommer fra en forskningsstudie som involverte en gruppe 60-åringer som gjennomgikk tre måneders fysisk trening to ganger i uken.

Studien viste at ikke bare hjertet eller musklene hadde godt av treningen, men huden hadde også virkelig godt av det. 

Etter forsøksperioden kunne forskerne observere betydelige forbedringer i kollageninnholdet og antall mitokondrier i forsøkspersonenes hud. Disse forbedringene indikerte at huden deres hadde blitt forynget med opptil ti år, sammenlignet med hudprøver tatt før starten av forsøket.

Ifølge hudlege Ellen Marmur kan trening også øke hudens helse gjennom forbedret blodsirkulasjon. 

"Alt som øker sirkulasjonen i kroppen hjelper også å holde huden sunn," forklarer Marmur. 

Så neste gang du mangler motivasjon til å snøre på deg joggeskoene, kan du tenke på at huden din også har godt av treningen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.