Med noen enkle dråper av dette, blir glipper skallet på frokostegget av som en lek

12/04/2025 07:02

Yvonne

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Lei av egge-skrelling som ender i frustrasjon? Her er trikset som får skallet til å slippe på et blunk

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det er få ting som er mer irriterende enn å stå og pirke på et kokt egg som nekter å gi slipp på skallet sitt.

Du prøver å være forsiktig, men ender likevel opp med et nærmest maltraktert egg og halve frokosten i søpla.

Men fortvil ikke – hjelpen er nær!

Internett har funnet løsningen som faktisk fungerer – og den er både enkel og billig.

Er du klar over at egg er små næringsbomber? De er fulle av protein, D-vitamin, jern, selen og det superviktige stoffet kolin – som blant annet er bra for hjernen. Og med bare rundt 70 kalorier per egg er de faktisk en av de mest effektive matvarene du kan spise.

Ja, de inneholder kolesterol, men nyere forskning viser at det ikke nødvendigvis påvirker det "dårlige" kolesterolet i blodet for folk flest.

Ett til to egg om dagen er trygt for de fleste, men har du spesielle helseutfordringer bør du kanskje høre med legen din først.

Et vanlig egge-problem
Og med påsken rett rundt hjørnet, stiger nordmenns forbruk av egg kolossalt.

Vi koker, steker og lager eggesalat til den store gullmedaljen.

Vi har alle vært der – du skal lage eggerøre til familien eller til salaten, men skallet sitter som limt. Det blir ikke bare stygt, men også bortkastet mat.

Men det finnes altså et triks som kan forindre både stress og sløsing.

Kokende triks med sitronsmak
Alt du trenger for å gjøre egge-skrellingen superenkel, er noe du sannsynligvis allerede har på kjøkkenet: sitron!

Ifølge det polske nyhetsnettstedet Pysznosci har husmødre brukt dette trikset i årevis – og det fungerer som en drøm.

Neste gang du koker egg, sleng oppi et par sitronskiver eller tilsett en spiseskje sitronsaft i vannet.

Når eggene er ferdig kokt og avkjølt, vil skallet nærmest hoppe av helt av seg selv.

Så neste gang du koker egg – dropp irritasjonen, og gi vannet et skikkelig syrlig løft. Eggene dine (og humøret) vil takke deg!

Null banning, null søl – bare perfekte egg på 1-2-3!