"Min bestemor helte alltid mel i kjøkkenvasken - i dag kan jeg ikke leve uten dette geniale trikset"

26/03/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mel kan gjøre underverker for kjøkkenvasken din, men ikke alle er klar over det.

Vårrengjøringen er rett rundt hjørnet! I tillegg til at hjemmet er fint, lukter det også mye friskere, og etter litt anstrengelse føles kroppen og hodet bedre også.

Men det er noen steder i hjemmet det er vanskelig å få ordentlig rent. De krever mer energi og tid. Derfor kan du også være mer tilbakeholden med å rense dem, fordi det føles som om du gjør en innsats forgjeves. For mange er dette tilfellet med kjøkkenvasken.

Kjøkkenvasken var lenge en utfordring for denne kvinnen fordi det føltes som om den aldri ble ordentlig ren, uansett hvor mye du skrubbet.

Heldigvis er det mulig å få det skinnende rent med et enkelt triks som også er enkelt, raskt og billig. Hvis du trodde alt handlet om natron, tar du feil. Denne gangen handler det om mel.

Vasken ser ikke alltid så ren ut. Gamle matrester blander seg med inngrodd skitt, og før du vet ordet av det ser hele vasken mørk og ubehagelig ut. Det verste er at det ikke hjelper å skrubbe med oppvaskbørste eller svamp, da skitten sitter fast.

Heldigvis finnes det et triks som gjør en brunlig vask til et ubehagelig minne. Det beste er at du bare trenger litt hvetemel for å gjøre det.

Slik gjør du det:

Rengjør først vasken for alle matrester og flekker som er enkle å fjerne. Tørk deretter vasken helt tørr med en klut eller papirhåndkle.

Dryss deretter fire spiseskjeer mel i kjøkkenvasken. Gni den forsiktig inn i vasken med sirkulære bevegelser.

La det virke i noen minutter og tørk deretter av melet med en klut. Du kan også prøve å støvsuge den. Det er imidlertid viktig først og fremst at du ikke skyller det ned i avløpet, da mel og vann sammen vil tette rørene.

Alt skitten forsvinner på denne måten og du sitter igjen med en vakker, skinnende overflate. Kjøkkenvasken har blitt renere enn noen gang – og med svært liten innsats.

Rengjøring av kjøkkenvasken er ikke verdens morsomste oppgave, men med dette geniale trikset blir det raskt og enkelt rent. Og det beste er at du ikke trenger å bruke rengjøringsmidler eller andre miljøskadelige stoffer.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.