Når gjorde du det sist? Så ofte bør du rengjøre vaskemaskinen

21/02/2024 21:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han gir også en trinnvis veiledning om hvordan du skal gjøre det.

Vi bruker alle vaskemaskinen vår minst et par ganger i uken, om ikke mer, så det er viktig at de vedlikeholdes godt. Å ta vare på en vaskemaskin er imidlertid noe mange av oss unnlater å gjøre.

Prøv for eksempel å huske: Når overhalte du vaskemaskinen sist, i stedet for bare å fokusere på hvor rene de nyvaskede klærne dine er?

Vårrengjøringssesongen er allerede godt i gang, og i denne forbindelse har en ekspert vært snill nok til å komme med svaret på alle våre bønner for rengjøring av vaskemaskiner.

Så ofte skal du rense maskinen

Simon Exton, vaskemaskinekspert hos AO, sier til The Mirror:

"Vi vil anbefale en dyp rengjøring av vaskemaskinen en gang i måneden for å stoppe oppbyggingen av mugg og smuss. I tillegg vil denne ekstra omsorgen og oppmerksomheten definitivt bidra til å forlenge maskinens levetid."

Simon forklarte også hvordan du rengjør apparatet:

"Trinn én er å dyprengjøre vaskebrettet og la det trekke i varmt såpevann mens du rengjør den indre skuffen for å stoppe veksten av mugg."

Deretter forklarte han hvordan du rengjør innsiden av vaskemaskinen din, og avslørte at det beste å bruke er noe så enkelt som hvit eddik, som mange sannsynligvis allerede har i hjemmet.

"Deretter må du spraye hvit eddik i trommelen på maskinen din og rengjøre bollen med en klut. Et godt tips her er å sørge for at du også rengjør bak tetningen for å være sikker på at du ikke blir kvitt smussoppbygging, sier eksperten.

– Det tredje trinnet er å rengjøre innsiden og utsiden av både selve maskinen og døren grundig, og bli kvitt smuss og bakterier på maskinen. Til slutt, sett vaskemaskinen sammen igjen, og du er ferdig.