Nesten alle gjør denne feilen når de pusser tennene: nå advarer tannleger mot det

26/02/2024 06:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå advarer tannlegen mot å gjøre nettopp dette.

En utbredt vane som mange av oss har fulgt siden barndommen mens vi pusser tennene, har nå blitt gjenstand for advarsler fra tannleger. Rutinen med å pusse tennene, spytte ut og deretter skylle munnen viser seg å være mindre gunstig enn antatt. 

Ifølge helseeksperter, inkludert Storbritannias Oral Health Foundation, undergraver denne praksisen faktisk effekten av fluor i tannkrem, som er avgjørende for å styrke tannemaljen.

Dette skriver Sosialnytt.

Fluor, et nøkkelelement i mange tannkremer designet for å fremme tannhelse, tar tid å virke effektivt på overflaten av tennene. Ved å skylle munnen umiddelbart etter børsting, fjernes fluoret før det har fått mulighet til å gi den beskyttelsen mot hulrom og erosjon det er beregnet på. 

Ekspertene foreslår derfor at du i stedet bare spytter ut overflødig tannkrem og spytt etter børsting, uten å skylle, for å la fluoret virke optimalt.

I tillegg anbefales det å unngå inntak av mat eller drikke i minst 10 minutter etter tannpuss, for å sikre at fluoret har tilstrekkelig tid til å binde seg til tennene og gi maksimal beskyttelse. 

Ved å justere denne enkle delen av vår daglige tannpleierutine, kan vi forbedre den langsiktige utsikten for tannhelsen vår betydelig, som er en liten endring med potensielt store fordeler for smilet vårt.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.