Nesten ingen kjenner '30-30-30'-regelen: Det forandrer livet ditt til det bedre

28/04/2024 23:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Regelen kan forandre livet ditt.

Fitnesstrender kan raskt bli en flue i vår stadig skiftende verden, men en ny regel - den såkalte "30-30-30" -regelen - har potensial til å endre vår tilnærming til både helse og trening.

Regelen, som nå har blitt et omdiskutert tema blant helseeksperter, kom frem da Gary Brecka, en kjent helsepersonlighet, valgte å dele den på nettet.

Det skriver The Mirror.

Ifølge eksperten sier 30-30-30-regelen at du bør konsumere 30 gram protein innen 30 minutter etter at du har stått opp, og deretter trene i 30 minutter med lav intensitet.

Diskusjonen om regelens effektivitet er basert på en voksende mengde forskning.

Kostholdsekspert og velværeekspert Edwina Clark støtter ideen om en proteinrik start på dagen. Hun påpeker at kombinasjonen av protein og trening "bidrar til å forbedre fettmasse, blodsukkerkontroll, betennelse, fysisk ytelse og hjertehelse"; Spesielt for de som er overvektige.

Protein "krever mer energi for å metabolisere enn fett og karbohydrater," sier hun, noe som forklarer hvorfor protein kan føre til en mer langvarig metthetsfølelse og dermed potensielt et redusert kaloriinntak gjennom dagen.

Men ikke alt protein er like gunstig.

Clark fremhever viktigheten av å velge kvalitetsproteiner om morgenen, for eksempel gresk yoghurt, egg og nøttesmør, da det kan "holde deg full og stimulere hjernen og kroppen din for dagen fremover."

Dette er spesielt effektivt når det kombineres med karbohydrater med høyt fiberinnhold.

Selv om det kan virke som enda en nyoppfunnet treningstrend, er det klart at 30-30-30-regelen har sine klare fordeler.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.