Nå har vi gått inn i desember måned, og for mange nordmenn betyr dette at pepperkaker, julegløgg, klementiner og mandariner inntar næringskjeden.
Når du setter tennene ned i en saftig mandarin, kaster du ofte skallet i søppelbøtta som avfall.
Men det er faktisk verdt å tenke seg om to ganger før man blir kvitt skallet, da det faktisk kan gjøre noe som gjør det verdt å beholde.
Tørk det
I stedet for å kaste skallet, kan du vurdere å bruke det til noe som gjør livet ditt litt enklere.
Når du har spist mandarinen din, må du tørke den i stedet for å kaste skallet. Prosessen kan ta noen dager, men når den er tørr kan den brukes til noe som flere kan ha nytte av.
Dette trikset gjelder ikke bare mandarinskall, men også sitron- og appelsinskall.
Det er brennbart
Det tørkede skallet kan brukes til å starte ild, takket være oljene den inneholder. Det betyr at du spesielt kan benytte deg av dette trikset hvis du har en vedovn som må fyres opp på kjølige dager.
Denne geniale bruken av skallet gir deg en ny og praktisk måte å utnytte fruktens ressurser på.
Neste gang du nyter en mandarin, bør du vurdere å prøve dette trikset som ikke bare reduserer svinn, men også gir en praktisk og miljøvennlig dimensjon til hverdagen din.
Nedenfor kan du se hvor effektivt trikset er.