Ny funksjon på GPS-en: Nå er det enda enklere å finne frem

31/03/2024 05:00

Emma Sletta

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Har du noen gang gått rundt og lett forgjeves etter en inngang? Vann under broen.

Å finne veien rundt vil være mye enklere takket være en kommende Google Maps-endring.

Det skriver The Sun.

En viktig funksjon

Brukere har sett en liten, men potensielt betydelig ny funksjon som kommer til den populære appen som brukes av millioner.

Mange av oss stoler ikke bare på Google Maps for å komme fra A til B, men også for å finne nærliggende butikker, restauranter og landemerker.

Et spesielt problem du kan støte på når du prøver å nå disse stedene, er å finne riktig inngang, spesielt med større steder. Men det problemet kan være en saga blott, ifølge lekkede skjermbilder. Smarttelefon nerder fant funksjonen gjemt bort i en testversjon av appen.

Innganger og utganger

I testversjonen vises to helt nye ikoner som tydelig indikerer en bygnings inngangs- og utgangspunkter.

Tilsynelatende vises de nyttige symbolene bare når du har valgt et sted på kartet og zoomet inn tilstrekkelig.

Android Police, som avduket funksjonen, sier at den fungerte på steder som hoteller, supermarkeder og legekontorer i New York City, Las Vegas, San Francisco og den tyske hovedstaden Berlin - men bare i "noen" bygninger, noe som tyder på at Google fortsatt jobber med muligheten.

I ferd med forfining

De hevder også at noen inngangsikoner ikke var på rett sted. Så det er definitivt tidlig, men i en tid da Google har raffinert ideen, kan de nye markørene spare folk for mye tid på å lete etter den rette veien inn i en bygning.

"Dette vil være så nyttig i større byer," skrev en bruker på Reddit.

"Jeg har hatt det i noen dager nå, og det er en liten funksjon som ikke virker som mye, men det er ekstremt nyttig," skrev en annen.

En tredje la til: "Ikke i det hele tatt overrasket da Google Maps har spurt om du var i stand til å finne inngangen i mange år nå."

Det er ikke klart når - eller faktisk om - Google planlegger å gjøre funksjonen offisiell.