Ny metode for avspenning mot stress: Bli dullet med som aldri før!

13/05/2024 14:48

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Andrea Hartung følte seg overveldet av stress og depresjon i jakten på suksess. Som svar på dette opprettet hun Mellow Space.

Andrea Hartung ble overveldet av stress og depresjon i jakten på suksess. Derfor opprettet hun et fristed hvor folk kan komme og hvile, kalt Mellow Space.

Det melder dansk TV2.

Tenk deg: Tepper i pastellfarger, lett svaiende gardiner og en beroligende stemme som styrer meditasjonen.

Andrea leder for tiden en meditasjon for fire kvinner, som ligger komfortabelt på madrasser på gulvet i et lite rom i Frederiksberg, København.

Mellow Space er, akkurat som navnet antyder, et mykt sted hvor slitne sjeler kommer til hvile.

De besøkende kommer hit for å ta en pause og bli tatt vare på, nesten som små barn, forklarer Andrea Hartung, som driver stedet. Under meditasjonen surrer hun teppene tettere rundt deltakerne med lette, omsorgsfulle berøringer, som en mor som pakker babyen sin.

"Vi blir lei av å leve det livet vi blir fortalt å leve," sier Andrea Hartung.

Andrea, som er 31 år, opplever voksenlivet som overveldende med krav om høy utdanning, godt betalte jobber og samtidig press om å stifte familie raskt og etablere seg på boligmarkedet.

Derfor har hun skapt et tilfluktssted fra disse kravene; et sted som fungerer som en «pauseknapp fra voksenlivet», hvor hun og andre kan søke tilflukt fra omverdenens forventninger – mot betaling.

Andrea har selv opplevd stress og depresjon

Andrea ble syk i sine forsøk på å leve opp til alle forventninger og krav. Som ung drømte hun om "stor suksess", som for henne betydde en god utdannelse og en imponerende tittel.

Hun startet Copenhagen Business School, men merket raskt at hun ikke var fornøyd. Til slutt ble hun så preget at hun led av stress og depresjon i et helt år. Etter denne perioden kom hun tilbake til tanken om at hun ikke kunne bli noe uten en mastergrad.

Hoppet av

Da hun ble sykemeldt for andre gang, bestemte hun seg for å avbryte studiene. Selv om hun senere fikk jobb, følte hun at noe ikke stemte.

Hun var ikke oppriktig lykkelig og innså at hun aldri virkelig hadde følt langvarig lykke i sitt voksne liv. Derfor valgte hun å si opp, selv om hun ikke visste hva hun skulle gjøre videre.

Alt hun visste var at hun trengte en pause, noe hun aldri hadde tillatt seg før. Etter noen måneders tenkning begynte ideen om Mellow Space gradvis å ta form.

Ønsket å gjøre en forskjell for andre

Andrea følte hun trengte å skape et "mykt sted" - både for seg selv og for andre. Et sted hvor det er rom for sårbarhet og hvor man kan leve på en måte som tillater mer mykhet og ro i livet.

Kultursosiolog Emilia van Hauen ser på Andreas arbeid som en sunn reaksjon på det usunne stresset og de høye kravene som mange opplever i dagens samfunn. Hun ser på Mellow Space som en del av en større trend der den yngre generasjonen ser bort fra en altfor travel verden for å finne ro i sinnet, mening og balanse.

I dag jobber Andrea Hartung som frilanser og yogalærer, noe som hjelper henne med å balansere økonomien. Håpet hennes er å en dag kunne leve av å bidra til andres velvære gjennom Mellow Space.

Hun er klar på at selv om denne oasen ikke kan løse samfunnets store utfordringer, kan den likevel tilby et verdifullt bidrag til et mer trivelig og overkommelig liv for de som besøker den.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.