Olivenolje kan brukes til mer enn bare matlaging: Her er 5 overraskende tips

02/05/2024 09:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Disse 5 alternative tingene du kan bruke olivenolje til.

I de aller fleste kjøkken er det en flaske olivenolje. I de fleste tilfeller brukes den sannsynligvis utelukkende til matlaging, men olivenolje, som ellers er kjent for sine kulinariske fordeler, kan brukes i mange flere situasjoner som ikke har noe å gjøre med matlaging.

Det skriver Sosialnytt

Her er 5 geniale og overraskende måter du kan bruke olivenolje på:

Fuktighet for huden

Olivenolje er utmerket for å legge til fuktighet til tørr hud. Bruk noen dråper til å behandle tørre områder som sprukne hæler eller grove hender, og opplev hvordan huden din blir mykere og smidig.

Fjern øyesminke

Gikk du tom for din vanlige sminkefjerner? Olivenolje kan være et økonomisk og effektivt alternativ. En bomullspute dyppet i olivenolje fjerner lett øyesminke og etterlater øyeområdet rent og fuktig. Husk å skylle med varmt vann for å fjerne overflødig olje.

Lindre solbrent hud

Olivenoljens antioksidanter kan hjelpe huden å helbrede fra solskader. Bland noen dråper olivenolje med aloe vera eller vann og masser blandingen forsiktig inn i huden for å fremskynde helingsprosessen og redusere flassing.

Hårbehandling

Olivenolje er rik på vitaminer som K og E, som styrker og nærer håret. Varm en liten mengde olje over lav varme og masser den inn i hodebunnen og inn i håret. Dekk håret med en dusjhette eller fuktig håndkle og la det virke i to timer før du vasker med sjampo.

Fjerning av ørevoks

Bruk olivenolje til å myke og redusere ørevoks ved å dryppe noen dråper i ørene før sengetid. Gjenta over tre netter for optimal effekt og forebygging av ørevoks.

Disse tipsene viser hvor nyttig olivenolje kan være utenfor kjøkkenet, noe som gjør den til en uunnværlig alliert i mange hverdagssituasjoner.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.