Oppbevarer du sjokoladen riktig? Ett sted kan ødelegge konsistensen

06/04/2024 17:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Påske betyr ofte sjokolade, men har du oppbevart den riktig?

Påsken er en tid da mange mennesker får sjokoladeegg i overflod, og det er umulig å spise dem alle uten å bli syk.

Det skriver Mirror.

Men ikke alle vet hvor det beste stedet for å lagre sjokolade er. Noen liker å sette den i kjøleskapet, mens andre bare lar den stå på kjøkkenbenken.

Men endelig har en påskeegg-ekspert delt hvordan du faktisk bør lagre dine smakfulle herligheter - og det kan vise seg å være kontroversielt for de som elsker å spise kjølt sjokolade.

Ikke i kjøleskapet

Tim Kelly, 33, profesjonell smaker av påskeegg for Morrisons, har bekreftet at de som lagrer sjokolade i kjøleskapet gjør det galt - fordi det faktisk gjør noe med sjokoladen som er mindre enn ideell.

– Du bør ikke ha påskeegg i kjøleskapet. Men hvis du insisterer, bør du lagre dem veldig nær tiden du skal spise dem, sa han.

"Lagring av sjokolade i kjøleskapet kan forstyrre fettet, og i hovedsak, når smeltet og oppvarmet til romtemperatur, tillater det fettene å krystallisere på en bestemt måte, noe som gir den tekstur alle elsker i sjokolade. Når du kjøler ned sjokolade, forstyrrer det fettstrukturen, og i utgangspunktet kan det vi kaller "blomstring" skje, som er når overflaten av sjokoladen blir hvit fordi fettet kommer til overflaten - og folk ikke liker Det betyr at teksturen blir morsom og det ser ikke veldig tiltalende ut."

En god knekk

Det er imidlertid håp hvis du er typen som foretrekker kald sjokolade.

Tim Kelly sa selv at han foretrekker kald sjokolade, så han har den beste løsningen:

– Jeg liker kul sjokolade fordi den har en veldig god sprekk, sier han og legger til:

"Hvis du er som meg, sett sjokoladen i kjøleskap 20 minutter før du spiser den. Det er spesielt godt om sommeren, når det er litt varmere og sjokoladen lett blir litt for myk.”

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.