Oppdag det hemmelige våpenet for å holde insekter unna grillfesten din

01/06/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
På varme sommerdager kan en grillkveld med venner fort få uvelkomne gjester i form av insekter.

Det er sommer, det er varmt ute, og når du forbereder en grillfest med venner, dukker det også opp gjester du ikke har invitert...

Du gjettet riktig – mygg og andre insekter!

Neste gang du forbereder deg til en slik kveld, vurder å bruke kaffegrut for å holde mygg og veps i sjakk, ifølge chip.de.

Dette naturlige middelet er fremhevet av US Environmental Protection Agency (EPA) for sin evne til å avvise insekter, og utnytter kraften til sin sterke duft som forsterkes når den brennes.

Start med å samle opp kaffegruten og la den tørke skikkelig. Den kan stå i solen på en bakeplate eller tallerken i en dag. For raskere tørking, sett den i ovnen på 80 grader i omtrent en halvtime eller varm den i mikrobølgeovnen på middels kraft i fem minutter.

Når det er tørt, legg kaffegruten på aluminiumsfolie ved siden av grillen og tenn den med litt kull eller en lighter. Røyken som produseres er effektiv til å skremme vekk insekter, men den kan også lukte ganske vondt.

For å forsterke effekten kan du tilsette fersk salvie eller rosmarin til bålet, som også forbedrer aromaen.

Etterpå kan du bruke samme kaffegrut til å rense grillristen. Dens slipende egenskaper hjelper til med å skrubbe bort matrester og fett, noe som gjør det enkelt å holde grillen ren og klar til neste bruk.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.