Oppdag hvorfor du ikke bør sove naken: 2 viktige grunner

28/03/2024 12:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når temperaturen ute sakte begynner å stige, blir det også varmere i huset. For noen betyr det også at sesongen for å sove naken begynner. Men er det virkelig en god idé?

Foreløpig er det fortsatt kjølig om natten i Norge. Men får vi en sommer som i fjor, kan det vise seg å bli motsatt.

Derfor er det også mange som gjerne vil finne en måte å sørge for at de ikke blir for varme om natten. Det er flere måter å tilnærme seg dette på, men en av løsningene kan være å sove med mindre klær på.

Det høres ganske logisk ut: jo færre lag du har på deg under dynen, jo kjøligere blir du, ikke sant? Men å sove naken kan også ha ulemper.

To ulemper

Søvnspesialist Dr. Hana Patel forklarer til Sudinfo at å sove naken kan sette (uønskede) spor.

"Hvis du vil sove naken, anbefaler jeg at du skifter sengetøy minst en gang i uken. Ikke bare vil du miste mer hår og spytt om natten, men du vil til og med sove med litt avføring," sier hun.

Det kan derfor fort bli litt ekkelt å ligge i sengen hvis du ikke passer på å skifte laken ofte. Dette er spesielt tilfelle hvis du planlegger å sove naken fordi du er for varm.

«Hvis svette samler seg på kroppen og ikke absorberes av fuktighetsabsorberende materiale, som klær, hjelper det deg ikke å kjøle ned», sier den amerikanske legen Sophie Bostock i Women's Health.

I stedet for å ha på deg ingenting i det hele tatt, kan du velge tynn pyjamas laget av naturlige stoffer som bomull. Det bør gjøre deg bedre i stand til å regulere temperaturen. Derfor er det verdt å vurdere om du synes du har det for varmt om natten.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.