Overraskende helsetips: Disse 5 grønnsakene bør spises rå

26/04/2024 07:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
For å få mest mulig ut av disse grønnsakene, bør de spises rå.

Det er grønnsaker som er veldig gode å spise rå, da de på denne måten beholder hele spekteret av næringsstoffer. Ashleigh Tosh, ernæringsfysiolog fra Prepped Pots, anbefaler å unngå å lage visse grønnsaker.

Det skriver Mirror.

Følgende 5 grønnsaker du bør spise rå for maksimal helsegevinst:

Paprika

Peppers beholder mer vitamin C og antioksidanter når de nytes rå. Bruk paprika i salat eller som en enkel matbit.

Brokkoli

Brokkoli er rik på fiber og vitamin C, spesielt når den er rå. Skyll brokkolien, kutt den i buketter og dypp dem i en velsmakende dukkert,

Hvitløk

Hvitløk inneholder allicin, som styrker immunforsvaret. For å nyte hvitløkens fulle potensiale, bør den konsumeres rå. For eksempel, hvis smaken er for sterk, kan du raspe den over en salat.

Løk

Rå løk hjelper både kolesterol og blodsukker. Legg rå løk til wraps og smørbrød for et helseforhøyelse.

Søtpoteter

I motsetning til vanlige poteter, kan disse nytes rå og er rike på vitamin A, C, fiber og kalium. Riv dem i coleslaw eller inkluder dem i en salat for en næringsrik variasjon.

Ifølge Tosh er den ideelle løsningen å blande rå og tilberedte grønnsaker i kostholdet for å oppnå maksimale helsemessige fordeler.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.