Overraskende resultater: Derfor bør du ha et glass vann stående på nattbordet

12/03/2024 15:00

Sofie

Livsstil
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
Det er mange helsemessige fordeler.

Interessen for en sunn livsstil og velvære har fått en høy stjerne blant mange nordmenn. Og i den forbindelse har en enkel morgenrutine kommet i fokus: å drikke et glass vann med en gang du våkner.

Ifølge eksperter kan denne vanen ha overraskende positive effekter på kroppen. Det skriver det belgiske mediet hln.be.

Når natten er over og en ny dag er over oss, er kroppens behov for å gjenopprette væskebalansen essensielt. Etter flere timers søvn uten væskeinntak er et glass vann om morgenen ikke bare en forfriskende start på dagen, men også en nødvendighet for at kroppen skal fungere ordentlig:

"Å starte dagen med å drikke vann setter i gang stoffskiftet, hydrerer kroppen din og kan til og med bidra til å øke konsentrasjonen," sier helseeksperter.

I tillegg påpeker ernæringseksperter at morgenhydrering kan fremme rensingen av giftstoffer som kroppen har samlet i løpet av natten:

"Det er en effektiv måte å rense kroppen naturlig og støtte nyrefunksjonen", legger de til.

En slik rutine kan også bidra til å forhindre dehydrering – en tilstand som mange ikke er klar over, som kan påvirke alt fra fysisk ytelse til kognitiv funksjon.

Interessant nok indikerer nyere forskning at en enkel handling som å drikke vann umiddelbart etter oppvåkning kan ha en positiv innvirkning på vektkontroll:

«Det fyller magen og kan redusere sultfølelsen, noe som gjør det lettere å holde en sunn vekt», sier kostholdseksperter.

Til tross for de åpenbare fordelene, er morgenhydrering med vann ikke en utbredt vane for alle. Eksperter anbefaler derfor å gjøre det til en integrert del av morgenrutinen – akkurat som å pusse tennene.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.