Pass på: Dette skjer når du bare vasker håret en gang i uken

20/03/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Vil du bruke mindre sjampo? Her kan du lære om effektene det kan ha på hår og hodebunn.

Når det gjelder hyppigheten av hårvask er meningene delte. Noen trenger følelsen av nyvasket hår hver dag, mens andre lett klarer seg uten i flere dager. Myten om at hårvask daglig er skadelig har vedvart, men har blitt delvis motbevist av nyere studier.

Men hva med det motsatte? Skader det å vaske håret for sjelden? Og hvilke effekter har det på hodebunnen din?

Enten det er på grunn av mangel på tid eller fordi frisyren bare fortsatt sitter perfekt på den sjette dagen, er det mange grunner til å vaske håret sjeldent.

Likeledes har trenden de siste årene skapt bråk og begeistring. Her unngår du sjampo helt, men får en sjelden hårvask konsekvenser for håret ditt?

Selv om hårføner og lignende kan skade håret, er tilstanden til hodebunnen langt mer avgjørende. Nemlig akkurat der hvert enkelt hårstrå er koblet til hodet. Men hvilken frekvens er riktig for hodebunnen, og hvor ofte er det usunt?

Ifølge eksperter fra Vogue.de bør du ikke bruke sjampo mindre enn to ganger i uken. Risikoen for blokkeringer forårsaket av talg og smuss ved hårrøttene er for stor.

Hvis du vasker deg sjelden samler det seg flass, hodebunnen blir mer følsom og det kan gi kløe. I verste fall kan det til og med føre til hårtap.

Av disse grunnene bør du vaske håret oftere

Har du noen gang sammenlignet tilstanden til håret ditt etter en vill natt med fest med en vanlig natt? Hodebunnen og håret føles bare annerledes. Fordi svette og ytre miljøpåvirkninger som sigarettrøyk, fint støv og eksos også legger seg i håret.

I løpet av en uke kan det samle seg mye som ikke er synlig for det blotte øye. Spesielt fint støv, avhengig av boligområdet, bør ikke undervurderes. Skal man tro ekspertene, bør folk i storbyene ikke unngå vanlig hårvask.

Konklusjonen er derfor: Selv om håret føles rent og frisyren fortsatt holder, er vanlig hårvask fornuftig. For på denne måten fjernes også usynlige rester fra hodebunnen.