Personer med denne blodtypen har dobbelt så stor sannsynlighet for å bli bitt av mygg

29/03/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Er du en av de heldige som ser ut til å være en magnet for mygg? Eller er du alltid spart mens vennene dine er dekket av myggstikk? Svaret kan ligge i blodtypen din.

I motsetning til fluer plager mygg folk med ett eneste formål: å få blodet deres. Disse utspekulerte insektene stikker og suger blod før du i det hele tatt legger merke til bittet deres.

Derfor lurer du kanskje på hvorfor du alltid har kløe, hevelser og rødhet på kroppen? Det kan være spesielt overraskende hvis familie og venner virker immune mot denne konstante irritasjonen.

Svaret kan være relatert til blodtypen din. Forskere har studert mønstre og oppførsel til mygg siden 1970-tallet på jakt etter en forklaring på hvorfor mygg biter noen mennesker mer enn andre.

Forskningsstudier indikerer at mygg har en foretrukket blodtype som gjør at de foretrekker visse mennesker: type O. Hvis du har denne blodtypen, kan det derfor være svaret på hvorfor du ofte blir jaget av mygg.

Hvorfor elsker mygg akkurat denne blodtypen? Flere studier har vist at proteinene i blodtype O tiltrekker seg de sultne myggene mer enn andre blodtyper. Disse små blodsugerne vil også angripe mennesker med type B-blod, men ikke så aggressivt som de jakter på de med type O-blod.

Blodtype A er den som myggen foretrekker minst, noe som betyr at hvis en person med blodtype A er sammen med venner av blodtype O eller B, kan de sultne myggene gå rett på dem og ignorere personer med blodtype A fullstendig.

Har du opplevd at du alltid blir angrepet av mygg mens vennene dine er ute og går, kan dette derfor være årsaken. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle.