Plaget av mygg? Å klø hjelper ikke, men disse 5 tipsene vil det

30/04/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når sommeren starter vil du nyte solen og de høye temperaturene, men det betyr dessverre at du må være plaget av mygg. I motsetning til hva mange tror, ​​hjelper ikke visse ting mot disse insektene. Men hva hjelper da?

Vi forteller deg hvilke ting som ikke nødvendigvis stopper myggen fra å plage deg, men hvilke tips som virkelig vil hjelpe slik at du ikke lenger har problemer med disse plagsomme insektene.

Når det gjelder mygg, ser det alltid ut til at det finnes utallige løsninger. Likevel er vi ofte fortsatt plaget av disse insektene. Tips for å bekjempe mygg holder derfor ikke alltid. Faktisk viser de mest populære tipsene ofte er myter.

I motsetning til mange av de mest kjente mytene, finnes det heldigvis også en rekke tips som faktisk bekjemper mygg. Vi har samlet de fem gylne tipsene nedenfor, så du kan bruke dem hvis du er plaget av mygg:

Slå deg ned i DEET

Myggspray virker ofte ikke, men insektmiddel med DEET gjør det. DEET er tilgjengelig i ulike konsentrasjoner, men fungerer best når det inneholder tjue til førti prosent av middelet.

For mye eksponering for midlet kan imidlertid ha skadelige effekter på nervesystemet, og dette er selvsagt ikke meningen (uansett hvor mye vi ønsker å bli kvitt myggen).

Bruk flue og myggnett

Har du mye problemer med mygg? Så skaff deg fluenett til dører og vinduer og dekk steder som soverommet ditt med myggnetting. Mygg kommer ofte ikke gjennom her, noe som betyr at de ikke får sjansen til å stikke deg i utgangspunktet.

Bruk en vifte

Vifter og klimaanlegg sørger ikke bare for nødvendig kjøling, men holder også mygg unna. Mygg kan ikke motstå luftstrømmen fra disse enhetene, noe som vil holde dem langt unna.

Slå på en mygglampe

Sitronlys sies å ha god effekt på mygg, men de virker ikke etter hensikten. Mygglamper, derimot, gjør det. Mygg er like ubehagelig med blått lys som med vifter, noe som gjør at lamper med blått UV-lys også gjør underverker.

Bruk lange, lyse klær

I likhet med fluenett og myggnett, kan lange, lyse klær også gjøre underverker for å holde myggen unna. Disse har samme effekt, men sitter på kroppen hele tiden.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.