Plasser denne på terrassebordet: Myggen flykter umiddelbart

05/07/2024 10:34

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
Det kan enkelt og raskt bli en solid beskyttelse mot mygg.

Mygg er en uunngåelig plage i sommermånedene, og 2024 er intet unntak, med en veritabel mygginvasjon over oss.

Mens mange sliter med ulike metoder for å holde de irriterende insektene unna, finnes det en enkel, billig og svært effektiv løsning som kan utgjøre en stor forskjell. Det skriver Expressens magasin Leve&Bo.

Ved å kombinere noe så enkelt som kaffe og røyk, kan du skape et miljø som myggen ikke liker.

Mygg tiltrekkes av varme, karbondioksid og ulike lukter, men det er visse lukter som de absolutt ikke liker.

Kaffe og røyk er blant disse, og ved å kombinere de to kan du skape en effektiv barriere mot mygg. Myggmiddel er også kjent som kafferøkelse, og virker ikke bare mot mygg, men er også effektivt for å holde veps i sjakk.

Prosessen er enkel. Du kan bruke både nykvernet kaffe og tørket kaffegrut. Kaffegrut anbefales, da det er en bærekraftig måte å resirkulere rester fra morgenkaffen.

Slik gjør du det

For å lage kafferøkelse trenger du finmalt kaffe eller tørr kaffegrut, et fat, sølvpapir og fyrstikker.

Hvis du vil bruke kaffegrut, tørk den først helt i et mørkt område for å bevare aromaen. Deretter dekkes fatet med aluminiumsfolie og en stor haug med kaffe eller kaffegrut legges på toppen. Når kaffen er tent, vil røyken begynne å spre seg og holde myggen unna.

For mennesker vil røyken bare være lukten av kaffe.

Alt i alt kan kafferøkelse være et effektivt våpen i kampen mot mygg i sommermånedene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.