Redd plantene dine med denne gjenstanden du bruker hver dag på kjøkkenet

09/03/2024 17:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Har du problemer med å holde plantene i live? Så ikke gi opp. Bruk heller denne gjenstanden som du sannsynligvis bruker hver dag på kjøkkenet.

Ja, du leste riktig. Gjenstanden du sannsynligvis bruker hver dag på kjøkkenet er en alliert når det gjelder å "redde" plantene dine. Dette er en kjøkkensvamp, som brukes av mange ved oppvask og rengjøring.

Det sier Lindsay Pangborn, hageekspert i Bloomscape, til nettstedet BestLife.

Det er et triks som spesifikt gjelder planter som får råtne røtter, sier hun. Hvis du ikke vet, skjer dette vanligvis hvis du vanner plantene dine for mye.

– Hvis de nye eller gamle bladene begynner å falle av planten og blir grønne, brune eller gule, eller hvis jorda begynner å lukte vondt, er det stor sannsynlighet for at planten har fått for mye vann, sier ekspert Alfred Palomares.

Dette betyr imidlertid ikke at du må gi opp å holde plantene dine i live. På den annen side er det mulig å redde plantene hvis du rett og slett plasserer en kjøkkensvamp nederst i potten.

Ifølge Lindsay Pangborn er det viktig å plassere en svamp under jorden i bunnen av potten som en måte å absorbere overflødig fuktighet. Siden denne gjenstanden er porøs, gir den "ekstra plass for luft til å sirkulere gjennom jorden".

Det er viktig å velge en svamp i riktig størrelse slik at den passer til den aktuelle potten.

– Hvis beholderen er for stor, kan plantens røtter etter hvert vokse inn i og rundt svampen, sier eksperten også.

Viser det seg nødvendig kan du velge å klippe med saks til svampen har passe størrelse. Det er best å bruke en ny som ennå ikke har vært utsatt for oppvaskmiddel og andre rengjøringsmidler.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.