Rengjøring av huset: Med den japanske metoden er alt perfekt ryddet opp på 8 minutter

03/04/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med denne metoden, som opprinnelig har sin opprinnelse i Japan, er det mulig å rengjøre huset på bare åtte minutter.

Rengjøring av huset på kort tid er fullt mulig takket være denne japanske teknikken. På bare åtte minutter kan hjemmet ditt være rent og perfekt organisert. Oosouji-metoden, som stammer fra østen, er en god løsning for å få et rent hjem på en svært effektiv måte og på svært kort tid.

Det er en av rengjøringsmetodene som oftest brukes i japanske hjem. Effektiviteten ligger i de nøyaktig utførte trinnene. På denne måten kan du ha et ryddig hjem uten å kaste bort mye tid.

For å lykkes med denne metoden må du være fokusert og følge alle instruksjoner til punkt og prikke. Du vil bli overrasket over at noen få minutter er nok til å rengjøre hjemmet ditt.

Her er trinnene for Oosouji-metoden:

Først starter vi med flatene som ligger høyt oppe. Dette dreier seg først og fremst om støvtørking av møbler som skap og hyller, og da må du gradvis bevege deg nedover.

Ikke rengjør gulvet umiddelbart! Det bør være det siste trinnet i rengjøringsprosessen fordi det er den laveste delen av huset. På denne måten risikerer du ikke å få skitt og støv på et allerede rent gulv.

Deretter fortsetter du med å rengjøre rommene, noe som må gjøres med klokken. Start med å rengjøre rommet lengst fra inngangsdøren og fortsett rengjøringen med klokken.

For å lykkes med denne metoden må du fjerne alle unødvendige ting du ikke lenger bruker. Mens du rengjør, fjern gradvis gjenstander og klær du ikke har brukt på en stund.

Faktisk er det ikke nødvendig å beholde disse gjenstandene og klærne, da de bare tar opp plass. Når du har for mange ting hjemme, øker vasketiden. Derfor må du kvitte deg med ting du ikke lenger trenger.

Hvis du skulle kvitte deg med alle disse unødvendige tingene, kan du få mer plass i hjemmet og rengjøringen blir lettere.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.