Restaurant med en frisk tilnærming: Bytt telefonen mot en flaske vin

22/04/2024 10:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
På en nyåpnet restaurant i Verona i Italia skal eierne ha sett seg lei av gjester som sitter med nesa på mobilen.

Derfor har restauranten, Al Condominio, kommet med et initiativ som forhåpentligvis kan gjøre at de besøkende får en mer analog opplevelse. 

Det skriver The Guardian .

Besøker du restauranten tilbys du muligheten til å låse telefonen i en boks ved inngangen til restauranten. Dersom du takker ja til tilbudet blir telefonen liggende i esken mens du som gjest nyter et måltid på stedet.

Klarer du å holde en midlertidig avstand til lommecomputeren, tilbyr restauranten på sin side en spesiell gulrot til gjestene som kan komme seg gjennom restaurantbesøket uten teknologiske avbrudd.

Viser du servitøren at du har nøkkel til en av telefonboksene, får du en flaske vin på husets regning.

«Vi ønsket å åpne en restaurant som skilte seg ut fra mengden. Så vi valgte dette formatet. Kundene kan velge å velge bort teknologi mens de nyter en koselig stund sammen, sier restaurantens eier, Angelo Lella, som på samme måte uttaler at han ser på folks telefonbruk som et problem:

"Teknologi er i ferd med å bli et problem. Det er ikke nødvendig å se på telefonen hvert femte sekund, men for mange er det som et stoff. På denne måten har de en mulighet til å legge den fra seg og drikke litt god vin, sier han til The Guardian.

Til avisen opplyser restauranteieren at mottakelsen av konseptet har vært «svært positiv» og at 90 prosent av restaurantens gjester velger å få låst telefonen mot den gratis flasken vin.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.