Sikkerhetsekspert slakter smarttelefoner - men én mobil får toppscore

06/03/2018 17:30

Anniken Hauge

Livsstil
Hvis du er opptatt av sikkerhet er det flere ting du bør være oppmerksom på.

Mange har mobilen som sin aller beste venn, hvor både viktige dokumenter og kanskje noen pikante bilder av kjæresten fra i sommer ligger lagret.

Men hva hvis noen kriminelle hadde fått tilgang til all denne informasjonen og misbrukt den?

Alle operativsystem på mobiler og operativsystem har svakheter og hull som datasnoker utnytter. Sikkerhetsoppdateringer av operativsystem på smarttelefoner er derfor en måte å tette disse hullene på når de blir oppdaget.

Sikkerhetseksperter ved SecurityLab har sett nærmere på sikkerhetsoppdateringer for forskjellige smarttelefoner, og kommer dessverre med dårlige nyheter; det er bare én telefon som får toppscore. 

I testen som blant annet har undersøkt hvor fort en oppdatering ble tilgjengelig etter at et sikkerhetshull ble oppdaget, og hvor lang tid det maksimalt kunne ta før oppdateringen var tilgjengelig for alle kunder, var det bare iPhone som kom ut med toppscore.

Windows-mobilene gjør det heller ikke så verst, men det er bare to Android-telefoner som klarer seg ok i testen.

Markedsleder Samsung får 'rødt lys' i seks av ni kategorier og 'gult lys' i de tre andre. Huawei og LG er i samme kategori. Enda verre står det til med HTC og Honor, som får rødt resultat over hele lista.

Nedenfor kan de se hele oversikten fra SecurityLab:

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.