Skal Heinz ketchup oppbevares i kjøleskap eller ikke? Få svaret her

03/07/2023 09:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du kan ha lagret ketchup feil hele livet.

Har du noen gang lurt på hvor du skal oppbevare ketchupen din? Da kan vi forsikre deg om at du ikke er den eneste. Det har vært gjenstand for debatt i årevis, men nå ser det ut til at Heinz UK endelig har svart.

På Twitter skrev ketchupgiganten Heinz UK: "FYI: Ketchup. goes. in. the. fridge!!!" Dermed har selskapet forsøkt å avslutte diskusjonen en gang for alle.

For å kaste ytterligere lys over problemet, har Heinz UK kjørt en meningsmåling i kommentarfeltet til tweeten for å finne ut hvor folk oppbevarer ketchupen sin.

I skrivende stund har 13.178 brukere stemt, hvorav 63,2 prosent har svart at de oppbevarer ketchupen sin i kjøleskapet.

For å få en forklaring på hvorfor ketchup må oppbevares i kjøleskap, har DinSide tatt kontakt med Idun, en av de ledende produsentene av ketchup i Norge.

Kommunikasjonsdirektør i Idun, Dag Olav Stokken, sier: "Vi anbefaler at Idun ketchup oppbevares i kjøleskap etter åpning. For noen år siden fjernet vi konserveringsmidler fra ketchup og har siden anbefalt kjølelagring."

Dag Olav Stokken legger til at det ikke er noen helserisiko forbundet med å oppbevare ketchup i romtemperatur, men at smaken og fargen vil forringes raskere.

Selv om både Heinz og Idun anbefaler å oppbevare den populære sausen i kjøleskapet, er meningene fortsatt delte. I Twitter-tråden kommer det frem at ikke alle er enige i Heinz sin setning.

«Heinz vet ikke engang hvor de skal lagre produktet deres», skriver en bruker.

«Du holder deg til produksjonen, så tar jeg meg av forbruket», sier en annen, mens en tredje virker helt overrasket over oppslaget: «Vent hva».