Skal skylden legges på mamma eller pappa? Barn arver intelligens fra denne forelderen

12/04/2024 17:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ikke mange innser at barns intelligens sannsynligvis kommer fra denne forelderen.

Hvis barna dine er smarte, er det sannsynligvis på grunn av morens genetikk. Forskning viser at det er mødre som, takket være deres X-kromosomer, er hovedkilden til barnas intelligens. Kvinner har to av disse kromosomene, mens menn bare har en, noe som gir mødre fordelen når det gjelder å overføre intelligens.

Det skriver The Mirror.

I en studie utført av Medical Research Council Social and Public Health Sciences Unit i Glasgow, ble en gruppe barn fulgt fra tenåringer til unge voksne.

Resultatene viste at barnas intelligens oftest var lik mødrenes.

Det må imidlertid huskes at genetikk ikke er den eneste avgjørende faktoren i utviklingen av intelligens. Et barns miljø har også mye å si, så fedre kan også spille en stor rolle i barnas kognitive utvikling.

Dette viser at intelligens ikke bare er noe du er født med, men noe som kan utvikles gjennom livet.

Så neste gang du merker en gnist av geni i barna dine, husk at du som mor har spilt en stor rolle - men vær samtidig oppmerksom på at intelligens avhenger av mer enn bare gener: mulighetene og støtten vi gir barna våre betyr også noe.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.