Skjær en potet i to og gni den på hendene: Du vil løse et uutholdelig problem

01/05/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Poteten har funksjoner som går utover matlaging.

Poteter er kanskje mest kjent som en fast del av den norske middagsmenyen, men de allsidige potetene har mye mer å by på enn å bare være hovedingrediensen i pommes frites eller fløtepoteter.

I Polen, hvor poteten også er veldig populær, er det oppdaget flere innovative bruksområder som strekker seg langt utenfor kjøkkenets fire vegger.

Dette er skrevet av polske Kobieta.

En av de mer overraskende bruksområdene til poteter er som naturlig rengjøringsmiddel, spesielt for å fjerne gjenstridige flekker fra hendene.

Etter en ettermiddag med skrelling av rødbeter eller blåbærplukking, kan hendene ofte bære preg av misfarging, som kan være vanskelig å vaske av med vanlig såpe. Her kan en rå, nykuttet potet komme til unnsetning.

Ved å gni den halve poteten direkte på de flekkede områdene og deretter skylle hendene i varmt vann, kan du enkelt og raskt fjerne disse flekkene.

Nytten av poteten stopper imidlertid ikke her. I tillegg til deres rolle på kjøkkenet, kan det usaltede vannet fra kokte poteter brukes til å vanne inneplanter som bregner, orkideer og lyng. Denne gjenbruken av kokevannet er ikke bare praktisk, men også miljøvennlig, da det utnytter ressurser som ellers ville vært bortkastet.

De uvanlige bruksmetodene viser at poteten er mye mer enn bare en matvare; det er en multifunksjonell ressurs som kan bidra på uventede måter i hverdagen.

Hvem hadde trodd at den ydmyke poteten, stille og putrende i gryta, også kunne få plass i vaskeskapet eller blant hagegjenstandene?

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.