Skjønnhetseksperten avslører: 3 kosttilskudd som forbedrer hårets helse

19/06/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra tynt til tykt hår.

Hårtap og tynt hår er ikke bare et problem for eldre menn. Kvinner kan også oppleve dette, spesielt i overgangsalderen.

Selv om det kan være utfordrende å unngå helt, er det ulike tiltak man kan gjøre for å opprettholde sunt og sterkt hår.

Verdifulle tips fra skjønnhetseksperten

En populær skjønnhetsinfluenser ved navn Cristina, som er aktiv på TikTok, deler i en artikkel på Express hvordan hun reddet håret hennes fra å bli tynt og livløst.

Cristina, som er 54 år gammel og har over 350 000 følgere, sier: "Jeg skal dele med dere noen utrolige tips som har tatt meg fra randen av en hårkatastrofe til å ha flott hår. Det er aldri for sent å ha flott hår."

Tre kosttilskudd

Ifølge Cristina er den beste måten å beskytte håret på å ta biotin, silika og sagpalmetto-tilskudd.

1. Biotin (vitamin B7):

Biotin, også kjent som vitamin B7, er vitenskapelig anerkjent som en forebyggende behandling mot hårtap. Det er et vannløselig B-vitamin som finnes naturlig i matvarer som kjøtt, egg, fisk, frø og nøtter.

Medical News Today rapporterer at biotin kan bidra til å opprettholde et sunt nervesystem samt sunne negler, hud og hår.

2. Silika:

Cristina anbefaler også å øke inntaket av silika, da det fremmer hårvekst ved å stimulere produksjonen av kollagen. Mat rik på silika inkluderer grønne bønner, brun ris og linser.

3. Saw palmetto:

Sist på Cristinas liste er saw palmetto, kjent for sine hårfremmende egenskaper, selv om dens effektivitet som en behandling mot hårtap er omdiskutert i det medisinske miljøet. Lloyds Pharmacy påpeker at saw palmetto, tatt i små doser, neppe er skadelig.

For å oppnå de beste resultatene, understreker Cristina viktigheten av å ta disse kosttilskuddene regelmessig. "Sørg for at du får disse tre ingrediensene hver eneste dag," legger hun til.

Kilde: Express

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.