Skoesker og 7 andre ting fra skapet du bør kaste

03/03/2024 13:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Det kan virke overveldende, men her er i det minste en god guide for å komme i gang!

Skap er notorisk vanskelig å holde pent og ryddig og kan ofte bli dumpingplassen for alle våre klær, sko eller annet tilbehør.

Men før du selv tenker på å organisere garderoben din riktig, må du vite hva du skal bli kvitt i skapet ditt. Det er så lett å samle en mengde ting gjennom årene, bare for å la dem havne bakerst i skapet - for aldri å bli brukt igjen.

Ikke bare tar disse elementene opp verdifull plass, men det vil gjøre det nesten umulig å se eller finne noe i en hast. I tillegg er det å vite hvordan du rydder hjemmet ditt avgjørende for mental helse og generell trivsel.

Selv om det kan være overveldende i begynnelsen, er det en god start å kaste disse vanlige elementene i skapet ditt. Når du har gjort det, har du en klar plan, vær organisert, og du vil unngå å gjøre de ryddige feilene!

1. Ting du aldri bruker

Vi har alle ting i skapet vårt som vi nesten ikke (eller aldri) bruker. Og hvis du holder for det "bare i tilfelle" -øyeblikket, er det stor sjanse for at det aldri vil skje!

Den viktigste regelen i rydding er å kvitte seg med gjenstander du ikke bruker. Eksperter foreslår å sortere varene dine i tre kategorier - dumpe, donere og selge.

Kast bort de tattered og utdaterte varene du har holdt på i årevis, doner til veldedighetsbutikker eller til venner, eller selg anstendig / vintageartikler på nettet og tjen litt penger på å gjøre det.

Disse tre haugene vil gjøre drapsprosessen mer organisert - bare vær hensynsløs!

2. Klær som ikke lenger passer

La oss innse det, vi har alle ting i skapet vårt som ikke lenger passer oss. Enten du har gått opp eller ned i vekt gjennom årene, kan det være på tide å gi slipp på dine favorittjeans fra 2013, eller den jakken som ser ut som en tenåring.

Selv om du har en "målvekt" i tankene, eller drømmer om å bruke et plagg igjen (en dag!), Kan du ikke engang like tingen lenger, eller foretrekker en bedre stil.

Igjen, bruk samme drapsprosess som du ville gjort hvis du måtte kvitte deg med ubrukte klær. Bare donere, selge eller resirkulere.

3. Sokker med huller (eller enlige sokker!)

Det er alltid irriterende når du drar i en sokk for å bli minnet på at det er et hull i tåen. Eller du oppdager at en sokk mangler. Og selv om de kan være favorittparet ditt, gir det ingen mening å henge på dem

Gå gjennom sokkesamlingen din og bli kvitt eventuelle "holey" -par eller rare sokker før du erstatter dem med nye.

På samme måte, hvis du finner andre skadede, flekkete eller slitte gjenstander i skapet ditt som du aldri vil reparere, bli kvitt disse nå.

4. Ødelagte kleshengere

Hvis du har en overflod av klær, er det vanlig at kleshengere går i stykker i ferd med å stappe alt inn i skapene våre.

Først av alt må du kvitte seg med alle ødelagte kleshengere. Ikke bare kan disse skade eller strekke delikate klær, men også se stygge ut i skapene våre.

Faktisk foreslår eksperter å investere i gode, slanke kleshengere av høy kvalitet laget av tre eller fløyel for å beskytte delikate stoffer mot potensiell skade. Disse vil også vare lenger enn plast- eller trådhengere som sannsynligvis vil sprekke eller bøye seg ut av form.

5. Gamle håndklær

Hvis du har gamle eller slitte håndklær som tar opp plass i skapet ditt, vil du også bli kvitt disse. Tross alt liker ingen følelsen av kløende, skadede eller ikke-absorberende håndklær etter en forfriskende dusj.

Hvis du ikke vil resirkulere noen til rengjøring av hjemmet, er det noen dyrehjem som vil ta gamle håndklær. Disse vil lage varmt sengetøy / fôr til bur, rydde opp rot, tørke våte kjæledyr eller dekke kenneldører for å blokkere sterkt lys.

6. Ubehagelig fottøy

Oppbevaring av fottøy kan også ta opp skapplass og skape rot når det ikke er organisert. Men hvor mange par sko har du egentlig på deg?

Det første er å kvitte seg med ubehagelig fottøy som gjør vondt eller gnager føttene. Og selv om de kan være dyre designere eller se superstilige ut, er det ingen vits i å holde dem hvis du ikke engang kan bruke dem!

Hvis skoene dine er i god stand, kan du enten donere til veldedighetsbutikker eller selge dem på nettet og tjene ekstra penger for å investere i et mer komfortabelt par!

7. Skoesker/emballasje

En imponerende fottøykolleksjon kan gi oss en haug med skoesker som tar unødvendig plass.

Hvis du vil beskytte skoene dine, kan du bytte ut alle skobokser eller vesker med skohyller eller oppbevaringsløsninger som passer dine behov. Du kan til og med finne ryddige, stablebare kleshengere for å spare gulvplass og hjelpe deg med å se hva du leter etter.

For beboere i små leiligheter er stativer over døren en funksjonell måte å organisere sko på.

Det samme gjelder for å bli kvitt alle plastposer eller annen emballasje som holder varene dine. Ikke bare vil det doble skapplassen din hvis du dropper skoesker og emballasje, men vil se mindre ut som en rotete butikk og mer presentabel.

8. Ubrukt sengetøy

Hvis sengetøyskapet ditt er overfylt med overflødig sengetøy, er det på tide å fjerne tepper, laken og andre ting du ikke bruker.

I likhet med resirkulering av gamle håndklær, kan du donere ubrukt sengetøy til veldedighet eller dyrehjem hvor de vil bli tatt i bruk!

Alternativt, hvis du har noen favoritter, kan du alltid bruke dem som provisoriske tepper for piknik, eller for barn å sitte og leke på gresset i bakgården. I alle fall vil det være mer koselig og behagelig.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.