Slik blir du kvitt edderkopper for alltid

05/10/2017 17:15

Anniken Hauge

Livsstil
Husedderkopp
Husedderkopp
I stedet for å hele tiden måtte fange de eller ta de med støvsugeren, finnes det nå en løsning som holder edderkoppene unna huset ditt.

Selv om vi alle ikke er redde for edderkopper, har vi heller ikke noe stort behov for å ha de inne i huset.

Nå om høsten er det parringstid for edderkoppene, og de søker seg derfor innendørs for å finne sin make.

Men det er finnes faktisk en blanding man kan bruke, slik at edderkoppene ikke kommer innendørs i første omgang.

En gruppe forskere fra Kina og Australia har nemlig funnet av at en blanding av peppermynte og vann vil få edderkoppene til å holde seg langt unna huset ditt, ifølge Joe.

Det rådes til å støvsuge huset grundig først, og tørke støv og fjerne eventuelt gammelt spindelvev fra kriker og kroker.

Deretter er det tid for å lage blandingen, som kun består av to ingredienser - vann og peppermynte. Enklere blir det ikke.

Du lager blandingen ved å ta 20 dråper peppermynteolje i en sprayflaske med vann, hvilket gjør det enklere å få dekket flere steder i huset. 

Når du sprayer blandingen rundt i huset, er det viktig å få dekket alle små hjørner og kroker - her liker edderkopper seg som kjent veldig godt.

Den spesielle blandingen i sprayen forhindrer at insekter blir skadet, og oppfordrer i stedet edderkoppene til å flytte til et stillere og mindre stinkende sted, nemlig hagen.

Sprayen må brukes oftere enn man kanskje er vant med fra andre insektsmiddel, og det anbefales derfor å bruke den en gang i uken. Hvis edderkoppene kommer tilbake før uken er omme, kan du prøve å spraye annenhver dag.

Hvis du vil doble sjansene dine for å ikke bli angrepet av edderkopper, anbefales det å sette noen peppermynteplanter rundt i huset. 

Avslutningvis anbefales det å ikke spraye hele huset på én gang, da for mye innånding av peppermynte kan gi kvalme, svimmelhet og ørhet. Det kan derfor være lurt å åpne vinduene og lufte litt underveis.

Det er det bare å ønske lykke til og farvel til edderkoppene.

Les også: Alle har en mobil - men de færreste kjenner til dette geniale trikset


 

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.