Slik blir du kvitt maur: Krever tre billige og effektive ingredienser alle har hjemme

08/06/2024 11:46

Henrik R

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Maurene kommer frem med det varme været.

Med varmen følger også en økt risiko for maurangrep i hjemmene. Mens mange tyr til kjemiske midler for å drive bort de ubudne gjestene, påpeker rengjøringsekspert Ahmed Mezil fra Hella Maid at det finnes både sikrere og mer miljøvennlige måter å håndtere problemet på.

Det rapporterer Adevarul.

Mezil påpeker at kjemiske insektmidler ikke bare er dyre, men også skadelige for mennesker og miljø. Han forklarer hvordan disse kjemikaliene kan forurense grunnvannet og utgjøre en fare for barn, kjæledyr og lokalt dyreliv, inkludert sommerfugler og bier.

"Kjemikalier kan forurense grunnvannet og er dødelige for sommerfugler, bier og andre essensielle insekter som blir drept i forsøket på å eliminere maur," advarer han. Han oppfordrer til å bruke naturlige metoder for å fjerne maur i hjemmet og hagen. "De er mindre skadelige for miljøet, deg, familien din og kjæledyrene dine."

For å bekjempe maur foreslår Mezil å bruke vanlige kjøkkeningredienser som hvit eddik, sitronsaft, kanel eller sort pepper som naturlige avskrekkingsmidler.

Disse forstyrrer maurenes luktesans og gjør det vanskelig for dem å orientere seg og slå seg ned i området. Han bemerker imidlertid at dette kun er en midlertidig løsning.

For en mer vedvarende effekt anbefaler han en blanding av sukker og natron eller babypudder. Denne blandingen tiltrekker maurene med sukkeret, mens natron eller babypudder absorberer fuktigheten fra kroppen deres og fører til dehydrering.

"Både natron og babypudder fungerer ved å tette pusteportene i eksoskjelettet deres. Natron kan også utløse en intern kjemisk reaksjon," forklarer han. Dette resulterer i at maurene ikke bare tiltrekkes av sukkeret, men også sprer den dødelige blandingen tilbake til kolonien sin.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.