Slik frisker du enkelt opp en illeluktende klut - prøv trikset med en gang

05/06/2024 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Er du lei av at kluten din lukter? I så fall kan du bruke dette trikset til å friske det opp slik at det ikke lenger lukter.

Vaskekluter begynner lett å lukte vondt. Mange vasker kluter i vaskemaskinen, men noen ganger er skittentøyskurven tom og det er ikke fornuftig å vaske en eneste klut.

Vask derfor kluten for hånd i kjøkkenvasken med oppvaskmiddel og natron. Den vonde lukten fjernes best med natron. Etter behandlingen er kluten ren og frisk. Jo skitnere kluten er, desto lenger må den trekke før du kan bruke den igjen.

Du vil trenge:

  • Lunkent vann

  • Oppvaskmiddel

  • Bakepulver

Slik gjør du det:

  1. Fyll den rene kjøkkenvasken med lunkent vann

  2. Hell litt oppvaskmiddel i vannet

  3. Tilsett natron

  4. Rør godt i vannet og legg den skitne og stinkende kluten i vannet

  5. La det virke i ca. 15 minutter eller lenger og skyll deretter med rent vann

Er du lei av at kluten lukter på kjøkkenet? Hvis ja, bør du ikke nøle med å gjøre noe med det. Mange tror at det mest riktige ville være å kaste det ut, men det trenger ikke være slik. Det kan enkelt gjøres for å få det rent og friskt igjen.

Hvis det er en klut som er fullstendig ødelagt, er det neppe verdt å prøve å redde den. I et slikt tilfelle ville det være bedre å finne et sted hvor du kan kjøpe noen nye kluter.

Når du har kjøpt noen gode kluter, er det verdt å holde seg til dem. Hva dette betyr er at du bør gjøre deg selv den tjenesten å ta godt vare på dem. Det betyr blant annet at du sørger for å vaske og rengjøre dem jevnlig.