Kokte egg er et deilig mellommåltid og en viktig ingrediens i mange retter. Uansett hvordan du foretrekker å bruke kokte egg, kan det være vanskelig å fjerne skallet.
Vi har alle opplevd egg som er vanskelige å skrelle, eller hvor deler av egget går tapt med små skall. Det finnes mange kjøkkentips for å gjøre det lettere å skrelle hardkokte egg – som f.eks å tilsette litt olje i det kokende vannet.
Ja, det er sant at olje og vann ikke blandes, men det er ikke nødvendig å bruke dette trikset. Så hvordan fungerer det?
Eggeskall er porøse og oljen kan trenge gjennom det harde ytre laget. Og det er her magien skjer: Oljen skiller skallet fra membranen og egget, noe som gjør det enkelt å skrelle de kokte eggene nesten hver gang.
Perfeksjon av kokte egg med olje
For at dette trikset skal fungere er en spiseskje olje tilstrekkelig, så ikke bruk for mye. Det ser ikke ut til å spille noen rolle om du bruker avokado, raps, oliven eller andre typer olje, så bruk det du allerede har.
Ifølge Yahoo News anbefales det at du ikke bruker din beste olivenolje eller trøffelolje, da du rett og slett heller den ut etter bruk.
Start med å koke opp en kjele med vann med oljen. Når vannet koker, tilsett eggene forsiktig slik at du ikke bryter skallene for tidlig. Alle har sin egen metode for å tilberede egg, for eksempel koking utildekket i to til tre minutter for bløtkokte egg eller 10 til 13 minutter for hardkokte egg.
Uansett hvilken tilberedningsmetode du foretrekker, er det på tide å skrelle eggene når de er ferdige. Vi finner den beste måten å banke bunnen av egget forsiktig mot kjøkkenbenken, og deretter bruke fingeren til å finne den separerte membranen og skrelle egget derfra.
Med dette trikset skal det være enkelt å ta tak i membranen, som skal fjerne skallet i nesten ett stykke hver gang.