Smart nyttårsforsett: Slik sparer du enkelt 14.000 kroner i 2021 uten den store innsats

11/01/2021 20:53

Emma Sletta

Livsstil
Ikke alle kan lett spare penger innen et år. Med denne smarte metoden vil imidlertid de aller fleste kunne bli med, og etter et år vil det være over 14.000 kroner på kontoen din.

Vi er i ferd med å starte et nytt år, og mange har allerede begynt å planlegge sine nyttårsforsetter. For noen er det viktig å miste overflødige kilo, noen ønsker å slutte å røyke, og andre ønsker mer penger på kontoen. Alt dette krever kontinuerlig innsats, men det kan være vanskelig å holde på.

Nå har imidlertid en ny smart taktikk kommet for å hjelpe deg med å spare så mye som 14.000 kroner i løpet av året uten at du virkelig føler det på bankkontoen din. Selvfølgelig kan ikke alle delta, da det avhenger av økonomien, men en stor del av den danske befolkningen bør ha mulighet til å holde tritt med dette sparetipset, noe som vil gi mye ekstra til sparekontoen på slutten av året.

365-dagers kontantutfordring

Mens noen mennesker tar et beløp hver måned fra sin lønnskonto og plasserer på sparekontoen, er det andre som ikke kan få seg til å gjøre det, da det virker som et uberegnelig beløp å måtte gjøre uten hver måned.

Med denne "nye" utfordringen blir det mindre beløpet satt til side oftere, og til slutt vil du ha råd til en fin ferie, dyre julegaver eller bare starten på innskuddet for et nytt hjem.

Hvis du vil ha hele beløpet, start dine nye besparelser i dag, og de vil løpe til 31 desember 2021 eller når du ikke lenger ønsker å delta. Det kan være ditt nyttårsforsett.

Slik fungerer det

Starter du fredag 1. januar, tar du 10 kroner og setter av. Det kan være på sparekontoen din eller i en fysisk sparegris. Det enkleste er imidlertid hvis du gjør det digitalt, slik at du også kan spare opp selv om du ikke er hjemme.

2. januar setter du av 20 kroner, og søndag 3. januar legger du 30 kroner til side. Slik fortsetter du hele uken, hvor du torsdag 7. januar legger til side 70 kroner. Når den første uken er gått, starter du bare på nytt, og setter av 10 kroner fredag 8.

Dette tilsvarer å sette av 280 kroner per uke, noe som tilsvarer om lag 1200 kroner i måneden, og etter ett år vil det være om lag 14.500 kroner. Du vil dermed ha en fin besparelse i fjor, selv om det ikke er mye penger du trenger å sette til side i løpet av dagen.

52-ukers utfordringen

Hvis du ikke føler at taktikken ovenfor høres ut som noe du kan følge, kan du i stedet prøve en annen utfordring som også går resten av året. Alt du trenger å gjøre er å sette av 10 kroner, og ganger med det ukentlige nummeret vi er i.

Uke 1 legger du av 10 kroner, uke 2 legger du av 20 kroner, og det er det du gjør hver uke til vi treffer årets siste uke, hvor du legger 520 kroner til side. Totalt, etter de 520 ukene vil du ha satt av 13.753 kroner.

Den store utfordringen med dette er at i desember må du legge til side 490 kroner, 500 kroner, 510 kroner og 520 kroner i desember. I alt 2020 kroner i desember. Ikke alle kan bli med oss.